Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия
Коментари Харесай

ОП – Благоевград привлече в качеството на обвиняем 18-годишен, пласирал дрога в с. Дебрен

Под управлението на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят дейности по следствие по формирано досъдебно произвеждане за държане на наркотични субстанции за разпространяване, както и за наркоразпространение - закононарушение по член 354а, алинея 1, изр. 1, прочие 4 и прочие 5, член 20, алинея 2, вр алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. Установено е, че в интервала 27.03.2024 година - 23.04.2024 година в къща в с. Дебрен, област Благоевград, и във вилно място в местността Кориловото на същото обитаемо място били публикувани наркотични субстанции - амфетамин и коноп /марихуана/.

Дрогата била продадена на две лица за обща сума към 510 лв.. Самоличността на причинителя е открита – 18-годишният Д.Г. По делото са събрани доказателства, че той е държал за разпространяване наркотичните субстанции от същия тип на две места.

Стойността им възлиза на 2 254 лв.. С разпореждане на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград Д.Г. е притеглен в качеството на обвинен за осъщественото от него незаконно действие, което е тежко по смисъла на Наказателния кодекс.

За него законът планува наказване „ отнемане от независимост ” от 2 до 8 години и санкция от 5 000 до 20 000 лв.. Въпреки настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения Д.Г. съдът е определил „ домакински арест “ за него, заради здравословни аргументи. Разследването по делото продължава.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР