Повечето хора са съгласни, че през следващите 25 години 4-дневната

...
Повечето хора са съгласни, че през следващите 25 години 4-дневната
Коментари Харесай

Ще се радваме ли на 4-дневна работна седмица?

Повечето хора са съгласни, че през идващите 25 години 4-дневната работна седмица ще бъде норма по целия свят. Това демонстрира световно изследване на " Галъп интернешънъл ", извършено след 59 716 души по света в интервала август-октомври 2022 година

Половината от интервюираните са на мнение, че болшинството от нас ще стартират да работят четири дни в седмицата още през идващите десетилетия, до момента в който 38% са скептични, а 12% отхвърлят да отговорят или не знаят по какъв начин.

Хората в Северна Америка, Южна Азия, Близкия изток и Северна Африка, Източна Азия/Океания и Европейски Съюз са по-уверени, че 4-дневната седмица ще бъде налично право за множеството хора през идващите 25 години.

На противоположния полюс са Латинска Америка и европейските страни отвън Европейски Съюз, следвани от страните на юг от Сахара, които са по-малко склонни да се съгласят спрямо други райони.

Най-висок дял отговори " Не знам " пък е регистриран в европейските страни, които не членуват в Европейски Съюз - там съвсем 1/5 не могат да вземат отношение.

Твърдението демонстрира забележими (макар и не драматични) разлики в отговорите по персонални приходи и обучение - хората с висше обучение и по-висок приход са по-склонни да чакат по-кратка работна седмица в бъдеще.

4-дневната работна седмица се смята за най-вероятна облага идващият четвърт век в ОАЕ, Индия, Ирландия и Канада с дялове на единодушие до 70%. Много по-скептични са да вземем за пример жителите на Перу, Швеция, Еквадор и Италия.

В България увереността, че скоро ще работим единствено 4 дни през седмицата, не е толкоз мощна, колкото записаното приблизително за Европейски Съюз. И у нас обаче оптимистите по този въпрос надвишават песимистите - 42% у нас чакат през идващите 25 години 4-дневна работна седмица, а 38% са скептици.

Значителен дял - 1/5 от респондентите - не могат да преценяват, написа Dnes.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР