Последните проучвания сочат, че съществуват няколко опасни навика, способни на

...
Последните проучвания сочат, че съществуват няколко опасни навика, способни на
Коментари Харесай

Навиците, които увреждат МОЗЪКА ви

Последните изследвания сочат, че съществуват няколко рискови навика, способни на това да увредят нашия мозък. Нека не забравяме, че той е една от най-важните елементи от тялото ни, за които би трябвало да се грижим. Заради деликатната му конструкция, би трябвало доста да внимаваме с него. Запомнете, че съществуват привички, които не му въздействат позитивно. Опитайте колкото се може по-скоро да ги изкорените, в случай че не желаете да си навлечете съществени неприятности, свързани със здравословни проблеми.
Кои са навиците, увреждащи тази част от тялото ни? • Не закусваме;
Една от най-често допусканите неточности. От край време ни се припомня, че закуската е най-важното хранене за деня и все пак доста от нас я пропущат. Това хранене дава на тялото хранителни субстанции, от които то се нуждае, с цел да стартираме деня енергични, здрави и в естетика със себе си. Пропускането на закуската може да докара до увреждането на мозъка, по тази причина е редно да променим този табиет неотложно.

• Нездравословен сън; 5 съвета от невролог за ЗДРАВ мозък
Кой не желае да е здрав и благополучен? Понякога обаче забравяме да се грижим пълноценно за обособените органи от тялото си. Здравето на мозъка...

Хората, които спят по-малко от 6 часа в денонощие, могат да си навлекат съществени здравословни проблеми. Мозъкът престава да действа по верен метод, тъй като не му се обезпечава задоволително време, в което да си отпочине. За този орган става все по-трудно да се оправи с целия стрес и напрежение, насъбрани денем.
• Консумация на нездравословни и пакетирани храни;
Внимателно подбирайте храните, които консумирате, тъй като точно те могат да доведат до увреждането на вашия мозък. Избягвайте захарните произведения и всички тези пакетирани храни. Наблегнете на потреблението на плодове, зеленчуци, месо и други артикули, богати на потребни субстанции.
• Пушене.
Пушенето вреди освен на мозъка, само че и на други органи от човешкото тяло. Опитайте да изкорените този табиет, колкото и старания да ви коства това. Пушенето на цигари въздейства неподходящо и върху физическото здраве на човек.

Бъдете виновни към здравето си и никога не го подценявайте. Още в този момент направете първата стъпка към смяна на неприятните привички, влияещи зле на вашия мозък!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР