Посещението на Володимир Зеленски в България помогна на страната ни

...
Посещението на Володимир Зеленски в България помогна на страната ни
Коментари Харесай

Посещението на Зеленски в София. Даде ли България урок на Путин?

Посещението на Володимир Зеленски в България оказа помощ на страната ни да излезе на чисто и ярко в връзките си с Украйна. Преди имахме лицемерие. Биехме се в гърдите, че сме за неутралитет, не оказваме помощ по никакъв метод, а се оказа тъкмо противоположното. България се изправи и сподели, че поддържа битката на украинския народ против тази експанзия. Това съобщи пред Българска национална телевизия в коментар на визитата на Зеленски някогашният посланик Милен Керемедчиев.

„ В поредицата от парламенти, които имаше през последните две години, едно беше константа – евроатлантическото болшинство. Българският електорат остана на тази позиция. Идването на Зеленски развенча мита, че българите са с Путин. Зеленски подреди Радев непосредствено до Путин, праволинеен беше. Стана ясно, че позицията на президента не е към този момент представителна за нацията ”, счита политоложката Цветанка Андреева.
-->
„ Радев пропусна, че е президент на България. Получи се разлом сред него и хората, които са го избрали за президент. Винаги сме били евроатлантически насочена страна. Сега, че има вътрешнополитическа полза да има кресливичка група за обслужване на ползите на Путин, това не е вест ”, разгласи пиарът Арман Бабикян. „ Много е тъпо за Радев. След България Зеленски отпътува за среща с президента на Чехия. Сравнете казаното в двете срещи ”, добави той.

„ Министърът на защитата Тагарев има ясна визия каква е тази война, какви са потребностите на Украйна и какви са опциите на България. Случихме на боен министър ”, мисли още Бабикян.

„ Трябва да забележим по какъв начин се амортизира идеологическата концепция на Радев за МИГ-овете ни. На Украйна към този момент не им би трябвало. " Да пазим нещо остаряло, неизползваемо, с цел да водим хибридна война ” не е към този момент настоящо ", добави Андреева.

На въпрос ще има ли референдум за запазването на българския лев, тя бе безапелационна: „ Българите би трябвало да знаят, че няма страна, която да е станала членка на еврозоната и да е обедняла. ”

„ Трябва да има доста сериозна акция за обяснение какви са изгодите от приемането на еврото ”, добави Керемедчиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР