Португалия блокира продажбата на луксозно имение на стойност 10 млн.

...
Португалия блокира продажбата на луксозно имение на стойност 10 млн.
Коментари Харесай

Забраниха продажбата на имение на световноизвестен милиардер

Португалия блокира продажбата на първокласно имение на стойност 10 млн. EUR въз основа на „ мощно разбиране “, че то принадлежи на глобения съветски милиардер Роман Абрамович. Имотът, ситуиран в първокласния курорт Куинта до Лаго в Алгарве, беше замразен на 25 март по искане на Министерството на външните работи, месец след началото на специфичната интервенция в Украйна, т.е. не може да бъде продадено, обещано чартърен или ипотека.

„ Имаме убеждението, че къщата принадлежи на Роман Абрамович. Проблемът тук е, че доста от лицата, които са под наказания, нямат имущество и активи на свое име. “, сподели външният министър Жоао Кравиньо.

Според вестник Publico, който в началото разгласява новината, някогашният притежател на футболен клуб Челси се е опитал да продаде парцела 15 дни преди началото на интервенцията в Украйна посредством основаната в Делауеър Millhouse Views LLC, благосъстоятелност на Millhouse LLC, която ръководи неговата активи.

Говорител на Абрамович обаче сподели пред Ройтерс, че той не има „ никаква благосъстоятелност в Португалия “ и „ Millhouse Views LLC няма нищо общо с него “.

Според Publico най-голямата португалска банка Caixa Geral de Depositos е забелязала опит за продажба на парцела и е алармирала управляващите. От банката отхвърлят коментар.

Абрамович получи португалско поданство през април 2021 година посредством закон за натурализация на потомците на сефарадските евреи, прогонени от Иберийския полуостров по време на средновековната инквизиция. Случаят шокира цяла Португалия, принуждавайки прокурорите да стартират следствие и да задържат равина, виновен за узаконяването, което разреши на Абрамович да получи поданство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР