БОРГО ЕГНАЗИЯ, Италия (AP) — Срещата на върха на Г-7

...
БОРГО ЕГНАЗИЯ, Италия (AP) — Срещата на върха на Г-7
Коментари Харесай

Срещата на върха на Г-7 започва със споразумение за използване на руски активи за Украйна, докато Италия показва своите десни мускули

БОРГО ЕГНАЗИЯ, Италия (AP) — Срещата на върха на Г-7 стартира в четвъртък със съглашение, реализирано по предлагането на Съединени американски щати да поддържат Заем от 50 милиарда $ за Украйна, употребявайки замразени съветски активи като поръчителство, давайки на Киев мощна проява на поддръжка, макар че политическата шахматна дъска в Европа се измества надясно.

Президентът Джо Байдън сподели, че съглашението ще употребява непредвидените облаги на някои 280 милиарда $ в замразени съветски активи, държани в Европа, биха предиздвикали тези пари да работят за Украйна.

„ Още едно увещание на (Владимир) Путин: Ние не отстъпваме. Всъщност ние заставаме дружно против тази противозаконна експанзия “, сподели Байдън на вечерна конференция с украинския президент Володимир Зеленски до него.

Споразумението беше разисквано часове преди италианският министър председател Джорджия Мелони да открие срещата в първокласен курорт в Южна Италия, като сподели, че желае посланието на срещата да бъде разговор с световния юг и единение.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР