Руският президент Владимир Путинзаяви в петък по телевизията, чев настъплението

...
Руският президент Владимир Путинзаяви в петък по телевизията, чев настъплението
Коментари Харесай

Путин обяви колко руски войници се бият в Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи в петък по малкия екран, че в настъплението в Украйна сега вземат участие близо 700 000 съветски военнослужещи, съобщи Франс прес.

" Имаме съвсем 700 000 души (в региона на специфичната военна операция) ", сподели Путин в излъчена по малкия екран среща с бойци, наградени за военните си подвизи, като употребява формалното наименование на въоръжената интервенция, почнала през февруари 2022 година, показва Агенция Франс Прес.

През декември предходната година съветският президент сподели, че участващите в интервенцията военнослужещи са към 617 000.

Агенция Франс Прес напомня, че през май Русия стартира огромна атака в Харковска област в Североизточна Украйна.

" Просто бяхме принудени да разтеглим фронтовата линия до Харковска област , с цел да понижим терористичните удари против Белгород и други обитаеми места ", сподели Путин. Досега обаче Русия е напреднала в този бранш от фронта единствено с няколко километра, отбелязва ДПА.

Едни " 10, 15 или 17 километра " няма изцяло да попречат на украинците да продължат да обстрелват съветските градове, само че заплахата последователно понижава, уточни Путин и добави, че е нужна нерешителност.

" Ако врагът продължи да прави това, което е правил до момента, тогава ще решим какво да предприемем, с цел да защитим нашите градове ", сподели съветският президент, намеквайки, че съветската атака може да стане по-мащабна.

Русия не оповестява загубите си в жива мощ в интервенцията си в Украйна. Според последните огласени данни - от септември 2022 година - починалите в бойните дейности съветски бойци са 5937. Редица самостоятелни разбори, както и някои западни разследващи служби, обаче пресмятат загубите на минимум десетки хиляди.

При все това Русия има числено предимство на фронта, до момента в който Украйна се затруднява с мобилизацията след продължаващите повече от две години кръвопролитни и опустошителни бойни дейности, отбелязва Агенция Франс Прес.

През февруари украинският президент Володимир Зеленски сподели, че убитите украински бойци са 31 000.

Днес, в навечерието на среща на върха в Швейцария, отдадена на пътищата за реализиране на мир в Украйна, на която Русия не е поканена, Путин на процедура сложи като изискване за договаряния капитулация на Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес. Зеленски отхвърли такава опция, определяйки казаното от съветския президент като " ултиматум в жанр Хитлер ", добавя организацията./дарикнюз.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР