Поредно нападение над лека. Доктор от Спешното отделение в МБАЛ-Пазарджик

...
Поредно нападение над лека. Доктор от Спешното отделение в МБАЛ-Пазарджик
Коментари Харесай

Гневни роднини нападнаха лекар

Поредно нахлуване над лека. Доктор от Спешното поделение в МБАЛ-Пазарджик беше удрян от родственици на към този момент умрял пациент, когато го докарали в болничното заведение, заяви бТВ. На фрагменти от охранителните камери, предоставени от Многопрофилната болница за интензивно лекуване, се вижда по какъв начин единият от роднините атакува доктор Николай Недялков, като му нанася удари с ръце.

„ Агресията се носи с пациентите, които са травмирани и прочувствено смутени. Бихте ли нападнали единствения човек, който може да помогне да бъде избавен живот? “, разяснява доктор Недялков. Той е в положително положение. Заяви, че ударите на нападателния родственик са били парирани.

Д-р Недялков пазказа, че помощта, която е можел да откаже, е била закъсняла. Пациентът към този момент е бил умрял, когато да го отвели при него- По думите му е трябвало да се изчака кола за спешна помощ на адрес, с цел да може експерт да окаже първа помощ, а по-късно да пациентът да бъде откаран в болница.

Д-р Недялков акцентира, че това не е първи случай на експанзия и изясни, че ядосани близки са влизали в Спешното поделение и преди. Медицински сестри от отделението описаха, че постоянно има нетърпеливи пациенти, които желаят да бъдат обслужени на момента, което попречва работата, която правят.

На причинителя е повдигнато обвиняване, като може да получи до 3 година затвор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР