Поради критичната ситуация компенсациите за небитовите потребители ще продължат и

...
Поради критичната ситуация компенсациите за небитовите потребители ще продължат и
Коментари Харесай

С договор с Азербайджан покриваме 30% от консумацията на газ

Поради сериозната обстановка обезщетенията за небитовите консуматори ще продължат и през месец април. Размерът на компенсацията ще бъде разискван на среща с индустриалните организации в идващите дни, а изясненост ще има идната седмица. В това увери енергийният министър Александър Николов по време на среща на бизнеса с държавното управление.

Няма да има потребност от нотификация към Европейска комисия за обезщетенията за април месец, посочи Николов, представен от news.bg.

Договорът с Азербайджан ни дава опция да удовлетворим на 30% потреблението на газ. В добра връзка сме с сътрудниците от Румъния и Гърция, изясни Николов. Припомняме, че Азербайджан в лицето на своя енергиен министър на форума в Анталия разгласи, че страната му има подготвеност да усили добива и износа на газ, само че желае гаранции и дълготраен ангажимент. Водят се към този момент диалози както с Европейски Съюз, по този начин и с Турция.

Александър Николов разясни, че все още малко се преекспонира говоренето за действието на въглищните централи. " Марица изток " не е комплекс на България само и единствено, а функционалността на създадено електричество балансира целия район, посочи Николов.

По думите му общественият резултат на едно затваряне ще е тежък, единствено че, в случай че се приказва за затваряне на централи, това значи тежък проблем освен за България. " Леко заспахме в тази обстановка, като си мислехме, че ще бъде всичко умерено и обикновено.

Александър Николов означи, че зелен преход ще има, ще се случи, а и е уверен, че ще бъде сполучлив.

Това, което желае бизнесът е предвидимост и когато 40-50% от оперативните разноски се трансформират, не може да се приказва за обмисляне.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Шефът на КЕВР Станислав Тодоров съобщи, че свободен пазар на електрическа енергия на едро не значи нерегулиран пазар. Колкото по-свободен е един пазар, толкоз по-свободна регулация има, изясни Тодоров и добави, че имало едно клатушкане на равнище Европейска комисия да толерира пазара ден напред и да се споделя, че това бил единственият пазар с годна референтна цена. Ние работим да променим разпоредбите, с цел да има дълготрайна предвидимост за производителите, търговците и потребителите на силата, увери Станислав Тодоров.

И съгласно Александър Николов е цялостен парадокс софтуерните разноски да се търгуват за ден напред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР