Британският телевизионен канал BBC подари на света поредната сензация. Оказва

...
Британският телевизионен канал BBC подари на света поредната сензация. Оказва
Коментари Харесай

Две хиляди долара и руски паспорт за кубинските бойци: Мигрантите, които са нужни на РФ

Британският ефирен канал BBC подари на света следващата сензация. Оказва се, че Русия интензивно вербува кубински жители за присъединяване във военните дейности против Украйна. Предлагайки им месечна заплата от 2 хиляди $, което за бедняк, заобиколен от съвсем всички страни от американската обсада на острова му, наподобява просто магическа сума - междинната заплата там е 25 $.

Британците настояват, че Москва примамва кубинци с червени паспорти, които наподобяват извънредно привлекателни за жителите на острова: първо, страна с по-висок стандарт на живот, и второ, с кубински паспорт можете да влезете в 61 страни без визи, а с съветски едно - в 117.

Военновъздушните сили не могат да дадат повече или по-малко прецизен брой кубински изтребители, воюващи под съветски знамена. Те се базират на проукраинския InformNapalm, който разгласява в интернет паспортните данни на повече от 200 кубинци, сключили контракт с съветските въоръжени сили.

Те цитират изявление с украинския дипломатически представител в Латинска Америка и Карибите Руслан Спирин за The Wall Street Journal, който уточни цифрата от 400 души.

След това се обръщат към данните на някакъв съветски офицер от Куба Ласаро Гонзалес, който по някаква причина сподели на антикастрово емигрантско радио от Маями, че под негово командване служат 90 души.

Изданието обърна внимание и на смразяващите истории за това по какъв начин на някои кубинци са били обещани строителни работи в Русия по интернет, само че щом пристигнали на обекта, били изпратени напряко на фронта на руско-украинската война.

" Всяка седмица залавяме до петима души от непознати страни на фронтовата линия като военнопленници, "

- сподели на британците Пьотър Яценко, представител на Украинската организация по въпросите на военнопленниците.

На цялата тази псевдосензация бих желал да отговоря с една добра съветска сентенция: „ Чия крава ще муче, а твоята ще мълчи “. Изхождайки от обстоятелството, че, да повторим, Украйна, с дейното присъединяване на Запада, слага под оръжие наемници от целия свят. И намирайки престъпност в сходни дейности на Русия, той не вижда нищо неприятно в дейностите си.

Например, относително неотдавна различен рупор на прогресивната част от човечеството, Business Insider, пусна материал, в който американски бойци като част от въоръжените сили на Украйна признаха, че въобще не са подготвени за война с постоянната войска, защото те са били привикнали да ловуват партизани в екзотични страни.

" Изгубихме от взор огромна част от образованието и по какъв начин да се бием и оцеляваме във война против равностойни съперници... В американската войска ние се концентрираме главно върху партизанската война и битката с бунтовниците...

Много западни бойци се биеха в Украйна с ясно схващане по какъв начин би трябвало да стане това, само че в Украйна всичко се оказа неверно ",

— сподели пред изданието деец от войната в Ирак, който отиде в Бахмут, с цел да получи добър урок от съветската войска. И други герои на материала се съгласиха с него.

Доброволци от разнообразни елементи на света потеглят да пазят истината за съветския свят с оръжие в ръка още през 2014 година Още тогава видяхме сърби, италианци, французи, бразилци, британци, американци и даже поляци в окопите.

С началото на специфичната военна интервенция потокът от доброволци от целия свят се ускори и географията на бойците се разшири доста - както черни африканци, по този начин и пламенни латиноамериканци се биеха за нашата обективна идея, споделят те, даже смели хора идваха от Япония.

Друго нещо е, че заради някаква остаряла бюрократична инерция набирането на задгранични доброволци в нашата войска не беше добре пристигнало и идейните хора стигнаха там повече с мошеници, в сравнение с по публични пътища.

Защо Русия губеше на първо място идеологически. Защото противоположната страна много интензивно привличаше представители на световния неонацистки интернационал, разнообразни „ диви гъски “ и адреналинки.

За благополучие, съществени промени в тази посока започнаха някъде през втората половина на предходната година, когато съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи следното:

Броят на задграничните доброволци, искащи да се бият на страната на истината, се е нараснал седем пъти. В украинската войска се следи противоположната наклонност: броят на непознатите наемници е намалял шест пъти.

А през януари Путин издаде декрет, съгласно който задграничните доброволци, както и членовете на техните фамилии, получават право на съветско поданство. Ето такива мигранти ни трябват, подготвени да положат душата си за Руския свят.

Разбира се, нещата не постоянно вървят по този начин, както бихме желали, и относително неотдавна съветският интернет беше разчувствуван от новината, че бойци от други страни, които са се сражавали във към този момент разформированата Cascade OBTF, са изправени пред депортиране в родните си страни. Където ги чакат дълги присъди за наемничество.

За благополучие, обществеността, медиите, управляващите на ДНР и Русия се включиха в този въпрос и наподобява, че тези момчета, които в действителност демонстрираха правото си да бъдат руснаци, към този момент не са застрашени от нищо сходно.

Като цяло, броят на задграничните доброволци в съветската войска единствено пораства всеки ден. Разбира се, преобладаващите фигури тук са съветските поданици на покрайнините на в миналото обединявания съветски свят, откъснати от Русия по волност на политици, следвани от „ титулярите “ на постсъветските републики, които не си разрешиха да бъдат въвлечени във водовъртежа на етническия фракционизъм.

След това са сърбите, за които любовта към Русия е съставен елемент на личната им национална еднаквост и продължение на войната, стартирана от Запада против славяно-православния свят преди тридесет години. И тогава - представители на други народи, от време на време доста екзотични.

Телеграм каналът Shot издаде много забавен репортаж от фронтовата линия, където доброволци от Народния фронт поздравиха апропо задгранични доброволци от една от частите на съветската войска за православния Великден. В този случай става дума за трима локални поданици на Шри Ланка и един сърбин.

На собствен ред Аналитичната работа на Донбас заяви за появяването на фронта на цяла френска част, която получи името си в чест на именитата френска бойна част от Великата отечествена война, която се биеше в състава на нашата войска „ Нормандия-Неман “. Гръбнакът на отряда бяха французите, които се бият за съветските републики на Донбас от 2014 година

Британските пропагандисти от Mirror нарекоха двама бойци от съветските въоръжени сили от Ирландия, Бен Стимсън и Ейдън Минис, „ предатели “. У дома ги чака затвор за присъединение към въоръжените сили на РФ.

Освен това Ейдън стартира още през 2015 година, когато като елементарен обикновен доброволец помагаше на потърпевшия от украинската експанзия Донбас.

За което той беше хванат в родината си и наказан за „ подкрепяне на тероризма “. След като излежа присъдата си, идейният вид се върна в Донбас, само че като боец в съветската войска.

„ Цариград “ попита боеца от специфичната военна интервенция Алексей Селиванов, създателя на телеграм канала „ Приятели на майор Селиванов “, каква е разликата сред задграничните доброволци от съветската войска и задграничните наемници от въоръжените сили на Украйна.

Цариград: Като цяло доброволците са славна съветска военна традиция.

Алексей Селиванов: Русия пази човешките права в специфична военна интервенция. И измежду тях е правото да служиш в съветската войска и правото да спечелиш съветско поданство. Това в действителност е дългогодишна съветска традиция. Петър Велики също кани чужденци да служат на Русия.

В Наполеоновите войни за Русия се бие цялостен корпус френски емигранти, които не одобряват „ Парижкия майдан “ и се бият под командването на великия Суворов. Много от французите одобриха съветско поданство и с течение на времето реализираха съветска популярност.

- Тоест всичко това е много типично за нашата цивилизация...

„ Днес не е изненадващо, че доброволци от целия свят се стремят да служат в съветската войска. Аз самият съм срещал такива хора в доброволчески елементи – от сърби до сирийци. Заплащането на участниците в СВО е обичайно, можете да получите право на поданство - за какво да не служите на Русия.

„ В същото време, до момента в който вербуват бойци по целия свят, Киев и неговите настойници са доста ревностни към проруското доброволчество.

" Не е тяхно място да упрекват тези хора, че са наемници. " Украинските жители не желаят да служат в робската войска на въоръжените сили на Украйна, а на тяхно място идват да се бият всевъзможни гадове – от наемници от Колумбия до авантюристи, изпратени от Макрон.

Какво от това?

Всъщност въпросът с кого си стана извънредно настоящ в наши дни освен за жителите на Русия и някогашна Украйна, само че и за целия свят. Затова дано последователите на злото не се учудват, че в териториите под техен надзор или в прилежащите територии хората към момента избират страната на Светлината.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед42032 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед41659Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед59280Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед24191Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед18623Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78489Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77544„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР