Войната между Северна и Южна Корея се разрази в неочаквани

...
Войната между Северна и Южна Корея се разрази в неочаквани
Коментари Харесай

Пхенян бомбардира Сеул: Балони с боклуци и екскременти падат от небето над Южна Корея


Войната сред Северна и Южна Корея се развихри в непредвидени измерения. Към Юга са били изпратени балони с отпадъци и екскременти.

Неочакваната " офанзива " активизира южнокорейските екипи за реагиране при химически и биологични офанзиви. Жителите от граничните региони са призовани да са нащрек и да рапортуват за съмнителни летящи обекти.

Досега в небето над Южна Корея са засечени над 260 балона. Те са били видяни покрай укрепената граница сред двете страни.

Снимки, оповестени в южнокорейските медии, демонстрират надут бял балон с привързана към него найлонова торбичка.

Заместник-министърът на защитата на Северна Корея направи изказване в неделя, в което се закани да упражни " мощна мощ за самоотбрана " и предизвести, че ще бъдат изпратени " купища боклуци и нечистотия " в отговор на това, че Сеул е изпратил по въздуха " мръсни предмети " на Северна Корея.  Най-вероятно това е отговорът на Пхенян на популяризираните с балони листовки от Южна Корея, в които се подлагат на критика севернокорейските водачи.

От години южнокорейски деятели изпращат балони към Северна Корея, критикуващи нейните водачи и USB памети с клипове на Kей-поп музика.

Северна Корея и Южна Корея остават юридически във война, защото бойните дейности по време на Корейската война през 1950 - 1953 година са прекъснати с помирение, което остава в действие и до през днешния ден, само че не и с кротичък контракт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР