За 36-а поредна година на 26 юни отбелязваме Световния ден

...
За 36-а поредна година на 26 юни отбелязваме Световния ден
Коментари Харесай

В гетата у нас смесват евтина дрога за децата с отрова за мишки

За 36-а поредна година на 26 юни означаваме Световния ден за битка със злоупотребата и противозаконния трафик на опиати.

Фондация " За един чист живот " започва осведомителна акция за родители на младежи от 14 до 18 годишна възраст на безвъзмездна телефонна линия.

" От години лекарите алармират, че има доста съществено изместване на тази възрастова граница в долната си част. Деца на 10-11 години опитват с цигари и идната стъпка, която доста постоянно се следи, това е към този момент да пушат нещо, което съдържа метамфетамин, амфетамин, марихуана. Тук това не е вест ", сподели ръководителят на фондацията Светлана Йорданова в ефира на България он еър.

Тя означи, че опиатите, които децата използват, постоянно съдържат в себе си извънредно отровни субстанции, а днешната дрога става все по-пристрастяваща и е допустимо още от първия си допир с нея, човек да се пристрасти.

" Забърква се всеобщо в българските гета, обикновено съдържат доста мощно пристрастяващи опиати като метамфетамини, наложително добавени отрови за мишки, токсини от земеделския бранш, всичко, което може да ускори действието на един опиат ", обясни Йорданова.

Събеседникът съобщи, че децата, които нямат занимания, нищо не ги интересува, не са уверени, при които се следи сериозна смяна в държанието им, е допустимо да са станали жертва на опиатите.

" Много добре знаем, че зависимостите доста постоянно и при по-голямата част от подвластните се образува в детска възраст. Защо би трябвало да стигаме до дълги и скъпоструващи лекувания, в случай, че всичко това може да се превантира тогава, когато едно дете единствено опитва, в началната фаза на неговото държание? Това е нашият зов към родителите - не заравяйте главата в пясъка ", съобщи Йорданова.

Гостът алармира, че използването на божествен газ към момента е проблем в страната, а злоупотребата му води до полиневропатии и разнообразни проблеми, при които възобновяване по-късно е доста тежко.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР