Поне 300 са пострадалите от последните силни земетресения в ТурцияПри

...
Поне 300 са пострадалите от последните силни земетресения в ТурцияПри
Коментари Харесай

Поне 300 са пострадалите от последните силни земетресения в Турция  

Поне 300 са потърпевшите от последните мощни трусове в Турция

При две трусове на турско-сирийската граница в понеделник вечерта са потърпевши 294 души, заяви в " Туитър " турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коча.

Той съобщи, че положението на 18 потърпевши е тежко и се постанова да бъдат превозени до лечебните заведения в Адана и Дортьол.

Фахреттин Коча заяви също, че в шест лечебни заведения, които са траяли да работят след мощното земетресение на 6 февруари, са се появили пукнатини при новия трус и там не се одобряват пациенти като защитна мярка.

Сирийската държавна осведомителна организация САНА оповестява за гибелта на стара жена, която е умряла от сърдечен удар, породен от суматохата във връзка със земетресението. Съобщава се и за няколко десетки жертви в градовете Тартус и Банияс.

По-рано беше обявено, че при ново земетресение в Турция са починали трима души. Също по този начин тогава беше известно, че 213 души са били ранени.

Земетресение с магнитуд 6, 3 по Рихтер удари турско-сирийската граница в понеделник вечерта. По-късно друго земетресение с магнитуд 5, 8 удари в региона на Самандаг в провинция Хатай. Твърди се, че новите земетресения са разрушили някои от постройките, които към този момент са били развалени от земетресенията преди две седмици.

Земни земетресения са били усетени в 10 други провинции в Турция, както и в Сирия, Египет, Ирак, Йордания и Ливан.

Преди две седмици земетресение с магнитуд 7, 7 по Рихтер удари Турция. То беше последвано от серия вторични земетресения, един от които беше с магнитуд 7, 6. Трусът аргументи съществени вреди и жертви в страната, както и в прилежаща Сирия.

По данни на Анадолската организация броят на починалите при земетресението в Турция е достигнал 41 156 души. Al Jazeera заяви, че в Сирия са починали повече от 5800 души.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР