Полският премиер Матеуш Моравецки започва от утре поредица от посещения

...
Полският премиер Матеуш Моравецки започва от утре поредица от посещения
Коментари Харесай

Полският премиер започва поредица от посещения в Европа заради мигрантската криза

Полският министър председател Матеуш Моравецки стартира от на следващия ден поредност от визити в европейски страни по отношение на сложната геополитическа обстановка, заяви полската организация ПАП, базирайки се на представителя на държавното управление Пьотър Мюлер.

В неделя са първите три визити - в Литва, Латвия и Естония, където полският министър-председател ще беседва с литовския, латвийския и естонския си сътрудник. В последните месеци тези страни също бяха наранени от мигрантския напън, въпреки и в по-малка степен, отбелязва Асошиейтед прес.

На конференция през днешния ден Мюлер приказва за комплицираното състояние, провокирано от дейностите на беларуската страна, провела по думите му дейностите на мигрантите, довели до рецесията на границата. Той насочи вниманието към дейностите на Русия в Грузия, Крим и Източна Украйна и нуждата да се създадат съответните заключения и най-общо загатна за " информации, идващи от наши съюзнически страни ", без да даде детайлности.

Всичко това прави оценката на геополитическата обстановка сложна, съобщи Мюлер. Към това би трябвало да се прибавят и въпроси, свързани с " новия инструмент за енергиен шантаж ", който държи в ръцете си Русия, т.е. евентуалното стартиране в употреба на газопровода " Северен поток 2 ", сподели той. Затова Полша има потребност от общите солидарни дейности на Европейския съюз и европейските страни, акцентира държавният представител.

Полският министър председател също написа във " Facebook ", че " геополитическата обстановка е доста сериозна " и изисква многочислени дейности и дипломатически реакции. " Затова отпътувам на обиколка в няколко европейски страни, с цел да беседвам за интернационалната рецесия, провокирана от дейностите на Александър Лукашенко ", акцентира той.

Има учредения да се допуска, че геополитическата рецесия ще продължи месеци, даже години, съобщи Моравецки и уточни, че Европейски Съюз и НАТО би трябвало да са подготвени за евентуалните закани и да основат ефикасни механизми за съдействие пред лицето на " следващите офанзиви и провокации ".

За това, че миграционната рецесия ще продължи, евентуално още месеци, сподели през днешния ден пред полското радио RMF FM министърът на защитата на Полша Мариуш Блашчак. Трябва да се подготвим за подобен дълготраен сюжет, че рецесията ще продължи още месеци, съобщи той.

Блашчак уточни, че натискът против полската граница не е измършавял доста и че през миналата нощ е имало офанзиви, само че добави, че в този момент мигрантите и беларуските служби са възприели нов метод, като по-малки мигрантски групи ще се пробват да форсират границата на доста места.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР