Половин час след началото на полуфинала от Уимбълдън между Камерън

...
Половин час след началото на полуфинала от Уимбълдън между Камерън
Коментари Харесай

Нори: Чудесна година, но целта е да стана №1


Половин час след началото на полуфинала от Уимбълдън сред Камерън Нори и Новак Джокович, домакините мечтаеха за нов собствен именит тенисист – британецът водеше с 6-2 и към този момент хората имаха вяра, че може още веднъж да имат собствен първенец шест години след Анди Мъри.

Дори и това да не се случи, откакто Ноле реализира поврат, само че Нори потвърди, че безшумно продължава развиването си и се доближава до топ състезателите.

През тази година той завоюва шампионатите в Делрей Бийч и Лион и реализира най-хубавото си класиране – №8 – преди да се смъкне до №14 в края на сезона. Изкачване, което едва ли мнозина биха планували, когато в средата на 20-те си години той към момента бе отвън топ 70 при започване на 2021.

„ Беше чудесна година, изключително защото съумях да повторя триумфите от предходната, “ сподели той пред The National.

„ Има доста моменти, които бих отличил, изключително Уимбълдън – да се класирам за полуфиналите пред фамилията и приятелите си, които ме подкрепяха от трибуните… Но по-късно всичко се въртеше около това просто да се концентрирам върху идната конкуренция в графика си. Тенисистите нямаме кой знае какъв брой време да се любуваме на моментите, в които се оправяме добре, само че в този момент, гледайки обратно, сигурно реализирах някои положителни неща. “

„ От друга страна постоянно желая повече и мисля, че има страни от играта си, в които можех и трябваше да се показва по-добре. Искам да надградя идната година, тъй че има върху какво да работя, “ добави първата ракета на Англия.

„ Не съм човек, който ще те отнесе от корта – уморявам постепенно съперника си с всяка минала точка, “ разясни той мощните си страни. За да може да направи това, той трябваше да работи извънредно крепко върху издръжливостта и физиката си в конкуренция, която не е по никакъв начин неприятна в това тоношение.

Фактът, че съумя да направи пробива си толкоз късно в кариерата си, му носи вярата, че би бил добър образец за младите тенисисти в страната.

„ Има доста млади британци, които навлизат в Тура, уповавам се, че ще могат да се вдъхновят от мен – да видят, че всеки може да стигне до върха в Тура, даже и с моя път, откакто прекосих през лицей, за разлика от доста други. “

Нори не обича да гледа прекомерно дълго към предишното и е насочил погледа си към бъдещето. Да е първа ракета за Англия не е задоволително за него.

„ Много хора гледат към мен сега. Влязох в Уимбълдън като първа ракета, след което записах мощна серия, чувствам, че към този момент повече хора ме знаят в страната. Но това не е задачата – тя е да стана №1 в света. Все още има 13 по-добри тенисисти от мен, тъй че би трябвало да се подобря. “

Следващата стъпка пред Камерън е демонстративния Mubadala World Tennis Championship, където ще забележим в деяние още Карлос Алкарас, Каспър Рууд, Стефанос Циципас, Андрей Рубльов и Франсис Тиафо:

„ Исках да съм около най-хубавите в света и няма по-добро място, на което да го направя с изключение на в хубав град с хубаво време – да играем навън в условия, сходни на тези в Австралия. Не мисля, че съм посочил най-хубавото от себе си в Австралия, тъй че желаех да подходя по друг метод и имах шанса да ме поканят на това събитие. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР