Полицията в Русия задържа днес известен брой хора и претърси

...
Полицията в Русия задържа днес известен брой хора и претърси
Коментари Харесай

Арести и обиски на привърженици на Навални в два руски града

Полицията в Русия задържа през днешния ден прочут брой хора и претърси парцели, благосъстоятелност на поддръжници на Алексей Навални, съобщи ДПА.

Арестите и претърсванията бяха осъществени в Санкт Петербург и във Владивосток, демонстрират фрагменти и фотоси, качени в обществената мрежа Телеграм. Само в Санкт Петербург са извършени 30 сходни интервенции, се споделя пък в изказване на полицията.

Повечето от засегнатите от акцията са поддръжници на Навални, който в този момент е в пандиза, само че измежду засегнатите е имало и поддръжници на някогашния петролен магнат и критик на Владимир Путин - Михаил Ходорковски, който в този момент живее в заточение в чужбина.

При акция във Владивосток журналистът Генадий Шулга бе задържан в дома му, като при задържането му главата му беше притисната към пода пред купичка с храна за домашни животни. Видео от тази сцена бе оповестено от полицията без единодушието на Шулга в опит да бъдат разубедени други дисиденти в страната да стачкуват.

Екипът на Навални прикани за краткотрайно прекратяване на демонстрациите в негова поддръжка, поради това че при предходни акции бяха задържани над 10 000 поддръжници на опозиционера.

Междувременно новината, че съветски съд е наложил санкция на глух мъж поради изказвания, че е крещял в поддръжка на Навални по време на митинг в Санкт Петербург, породи дискусия и насмешки в страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР