Дубълът на Байер Леверкузен в първенството и Купата на Германия

...
Дубълът на Байер Леверкузен в първенството и Купата на Германия
Коментари Харесай

Шаби Алонсо: Този сезон ще се помни дълго

Дубълът на Байер Леверкузен в шампионата и Купата на Германия е резултат от това, че играчите резервираха религия в тима през целия сезон, който се трансформира в сбъдната фантазия, сподели треньорът на Леверкузен Шаби Алонсо.

Леверкузен добави Купата на Германия към короната си в Бундеслигата с победа с 1:0 над втородивизионния Кайзерслаутерн.

" В последна сметка да спечелим по този метод значи, че показахме дух, борихме се за нашите почитателите. Огромен триумф е да спечелиш дубъла. Ще помним това постоянно ", сподели Алонсо.

Леверкузен загуби единствено един от 53 мача във всички надпревари този сезон, като единственото им проваляне пристигна във финала на Лига Европа против Аталанта в сряда.

Играчите на Леверкузен съумяха да се реваншират в събота и макар че играха с 10 души повече от половината мач, те сграбчиха успеха с помощта на гола на Гранит Джака в 16-ата минута.

" Най-важното беше вярата на тима. Те бяха подготвени да се бият с 10 играчи и аз се гордея с това. Имам потребност от време, с цел да приема това, което се случи този сезон. Беше желан сезон, който ще се помни дълго и да честваме последния ден по този метод тук е особено ", сподели още Алонсо.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР