Планираме основен ремонт на Дунав мост. Той ще бъде тежък,

...
Планираме основен ремонт на Дунав мост. Той ще бъде тежък,
Коментари Харесай

Виолета Коритарова: Започва основен ремонт на Дунав мост

Планираме главен ремонт на Дунав мост. Той ще бъде тежък, сложен. Движението ще бъде единствено в едната лента. Но този ремонт е неотложен. Това разгласи министърът на районното развитие  в ефира на Българска национална телевизия. 

Ремонтът ще стартира в края на месец юни. Ще продължи две години. Стойността на ремонта е 45 млн лева, обезпечени от държавния бюджет. Ще ремонираме целия сектор от 1100 метра, обясни Коритарова. 

По думите ѝ в края на юни се чака да бъде пусната фериботна връзка, която ще облекчи трафика. 

Тя разяснява и злополуката с кола на НСО и последвалото преасфалтиране на сектора. " Има пропуски в работата на чиновниците на пътно ръководство Варна. Няма съгласуваност в дейностите на институциите. Ние образувахме дисциплинарно произвеждане на пътната инфраструктура във Варна. Той е отхвърлен от работа. След инспекция ще предприемем съответните дейности ", сподели още тя. 

Министър Коритарова посочи, че са планувани ремонтни действия в сектора Варна - Добрич.  " Възлагането е било на 13 май. След злополуката е трябвало да има добра координция, с цел да се предотвърди асфалтирането. Никой не би укрил нищо по този случай. Важно е да създадем условия, с цел да се изяснят причните . Този сектор е посечен като нужен за ремонт, само че е трябвало да се изчака, с цел да няма подозрение в нашата работа ", добави районният министър. 

Тя дефинира положението на пътищата у нас като незадоволително. " Едни от главните дейности, които ще бъдат подхванати е обезпечаване на сигурност на сериозните точки на пътната инфраструктура, почистването на треви и шубраци, възобновяване на пътната маркировка и изчезналите пътни знаци, унищожаване на детайлите, които пречат на видимостта на кръстовищата, разясни Коритарова ". 

По думите ѝ, пътищата у нас не са ремонтирани през последните 3 години. В този интервал няма настоящи контракти за настоящо поддържане на пътищата.

" Извършвани са единствено спешни поправки, само че за жалост и там финансовият запас към този момент е привършен. Затова първото нещо, което напълно отговорно взех решение беше възобновяване на работата за избор на реализатори ", сподели още.

Министерство на регионалното развитие би трябвало да заплати 200 милиона лв. на строителни компании за осъществени действия по контракти за пътно поддържане, а лихвите по тях са още съвсем толкоз, посочи министър Коритарова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР