Полицията демонтира розовата лодка, която се превърна в център на

...
Полицията демонтира розовата лодка, която се превърна в център на
Коментари Харесай

Нови арести на екоактивисти в Лондон

Полицията демонтира розовата лодка, която се трансформира в център на тазседмичните климатични митинги на организацията „ Икстинкшън рибелиън “ в Лондон, оповестява Би Би Си. Стотици екоактивисти обаче не престават да блокират централната част на английската столица.

Полицията е арестувала още 106 стачкуващи, с което броят на арестуваните от началото на всеобщото неодобрение доближи 682 души. Своята поддръжка към протестиращите изрази и дейм Ема Томпсън, като актрисата се включи интензивно в маршовете против климатичните митинги за които дойде особено от Лос Анджелис. 60-годишната звезда даже застана в трансформиралата се в знак розова лодка и съобщи, че нейното потомство не е „ оправдало упованията на младежите “.



Полицията в Лондон разгласи цялостна мобилизиция поради митингите против климатичните промени. Служителите на реда работят на 12-часови смени и са анулирани всички отпуски. Екоактивисти заплашиха в петък, че ще блокират достъпа до най-голямото и най-натовареното европейско летище – „ Хийтроу “ в деня преди Велкден. Тунелът водещ към Терминали 2 и 3 фактически беше блокиран от протестиращи в събота, само че обиколните направления към аерогарата останаха отворени.

Подобни еко митинги бяха проведени и в други европейски страни. В прилежаща Франция деятели блокираха входа на централата на банка „ Сосиете женерал “, в опит да привлекат вниманието на международните водачи към проблемите на природата. Полицията в Париж употребява сълзотворен газ в опит да разпръсне стачкуващите. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР