Полиция е разположена около столицата на Украйна, докато множество крайнодесни

...
Полиция е разположена около столицата на Украйна, докато множество крайнодесни
Коментари Харесай

Крайнодесни групировки в Украйна протестират срещу мирния план на Зеленски

Полиция е ситуирана към столицата на Украйна, до момента в който голям брой крайнодесни и националистически групи се събират за митинги против президента Володимир Зеленски и мирния му проект за Източна Украйна, оповестява " Асошиейтед прес ".

Зеленски отдаде респект през днешния ден на украинците, убити в 5-годишния спор с подкрепяните от Русия сепаратисти в Донбас, замълчавайки за минута пред монумент в Киев. По-късно той ще посети украинските военни сили в Източна Украйна.

Властите чакат десетки хиляди протестиращи на националистическите демонстрации, които означават Деня на защитата на родината. Зеленски прикани участниците да заобикалят насилието и предизвести за евентуални " провокации " от тези, които желаят да сеят безпорядък.

Тази година протестиращите са ядосани на предварителното съглашение за провеждането на избори в Източна Украйна, наричайки го " капитулация " пред Русия. Планът беше препоръчан от немския президент Франк-Валтер Щайнмайер и закупи популярност като " формулата Щайнмайер ".

В спора в Донбас до момента са починали към 13 000 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР