Тази инициатива е част от неадекватната политика на Европейската комисия,

...
Тази инициатива е част от неадекватната политика на Европейската комисия,
Коментари Харесай

Деян Николов от "Възраждане":  Нека насърчаваме истинско равенство, като предоставяме равни възможности, а резултатите са следствие от личния избор

Тази самодейност е част от несъответстващата политика на Европейската комисия, която е подозрително какви резултати реализират и в основата си води до повече проблеми в фамилията и връзките сред мъжете и дамите. Квотите са единствено първата стъпка, след което следват квоти за друга полова ориентировка и други групи, което води до привилегироване на избрани категории хора за сметка на други.

 

Нека ви дам някои цифри. Според проучване на Европейската комисия, макар всички старания и вложени милиони, делът на дамите в софтуерния бранш е едвам 17%. В Германия, където от години се постановат квоти, делът на дамите на високи управнически позиции се е нараснал единствено с 2% за последните пет години. В Норвегия, която има най-строгите квоти, изследвания демонстрират, че фирмите постоянно наемат дами, с цел да изпълнят квотите, само че това не води до дълготрайни промени в корпоративната просвета.

 

Питърсън също по този начин изяснява за какво мъжете и дамите избират разнообразни кариери. Той твърди, че мъжете са по-склонни към специалности, свързани с обекти и технологии, до момента в който дамите са по-ориентирани към специалности, свързани с хора и грижи. Това се дължи на естествените разлики в ползите и желанията на половете.

 

Изводът е явен - тези ограничения са неефективни и ненужни. Нека насърчаваме същинско тъждество, като предоставяме равни благоприятни условия на всички, само че оставим резултатите да бъдат разследване от персоналния избор и старания на всеки един от нас. ", разяснява Деян Николов в страницата си в обществената мрежа Facebook.

Източник: facebook.com

 

Какво още разяснява Николов може да видите.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР