Полицейското управление в Лос Анджелис практически не използва 100-те електромобила

...
Полицейското управление в Лос Анджелис практически не използва 100-те електромобила
Коментари Харесай

Полицията в Лос Анджелис профукала $10 млн. за електромобили, които не кара

Полицейското ръководство в Лос Анджелис на практика не употребява 100-те електрическия автомобил BMW i3, които бяха закупени по екологичната стратегия за "озеленяване " на автопарка в града, демонстрира следствие на телевизионния канал KCBS. Преди две години правоохранителните органи в Ел Ей взеха на лизинг немски електрички и станции за зареждането им на стойност $10.2 млн.



Полицейските i-тройки трябвало да се употребяват за служебни потребности и работа с обществеността. Проверката на KCBS обаче демонстрира, че множеството от тях не са навъртели и 1 000 километра, а пробегът на най-караните от тях не надвишава 3 000 км. Отгоре на всичко полицейските чиновници ги употребявали за персонални пътувания - да вземем за пример за визити на козметични салони, вечери в заведения за хранене или транспорт на децата до учебно заведение.

Телевизионният канал упреква Лосанджелиската полиция в разточителство на обществени средства и позьорщина, скрита зад екологични лозунги. Неотдавна градското ръководство оповестило, че през идващите пет години счита да закупи още 500 BMW-та от същия модел.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР