Вследващия почти месец светът със сигурност ще е футбол или

...
Вследващия почти месец светът със сигурност ще е футбол или
Коментари Харесай

Футбол и високи скорости! Добре дошли в дома на класиката BMW в Мюнхен

Вследващия съвсем месец светът сигурно ще е футбол или най-малко за по-голямата част от ценителите на великата игра в Европа, изключително тази в Германия. В столицата на Бавария, Мюнхен обаче, има и други впечатляващи места , които да предизвикат вниманието ни, с изключение на стадиона, на който ще се вихрят част от дуелите от ЕВРО 2024.

Сред тях сигурно е музеят на BMW, представящ по един превъзходен и вълнуващ метод историята и еволюцията на обичаната автомобилна марка. Една от безспорните атракции в града е такава освен с културното си завещание, само че и с архитектурата си.

Намиращият се покрай парка Олимпия музей впечатлява с неповторимата си футуристична форма , дело на виенския професор Карл Шванцер, неслучайно наричана " Салатената купа ". Кръглата основа на постройката е с диаметър от 20 метра, а плоският покрив - с 40. 

Основан е още през далечната 1972 година , малко след Летните олимпийски игри в Мюнхен и във времето до момента си е построил добро име на едно от най-интригуващите места тук, като все още е посещаван от над 250 000 души годишно.
               

В него могат да се видят най-различни мотори, турбини, въздухоплавателни средства, мотоциклети, коли, изобщо най-разнородни транспортни средства в разнообразни вариации - както остарели, по този начин и съвременни от марката. Всеки ъгъл показва прототипни и спортни коли, към които на екрани вървят и разнообразни видеопрезентации на разнообразни езици.

По време на обиколката посетителите употребяват слушалки, с които да се осведомят за техническото развиване на BMW. Неслучайно тук значимото е не просто пресъздаване на историята, само че и духът на марката и нейната еднаквост.

А в случай че сте от хората с благоприятни условия, умерено можете по-късно да се разноските и до прилежащата постройка с футуристична архитектура - BMW Welt , където да разгледате най-новите модели и да си поръчате някой от тях.

Ако пък сте от останалите, има и опция просто да заложите на сувенир със синьо-бялата емблема на компанията. Каквото и да си приказваме обаче, това са две места, наложителни освен за феновете на високите скорости, само че и за пътешествениците като цяло. ..

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР