Полицейското следово куче Арчи демонстрира уменията си и зарадва деца

...
Полицейското следово куче Арчи демонстрира уменията си и зарадва деца
Коментари Харесай

Следовото куче Арчи демонстрира уменията си и зарадва деца в Търговище

Полицейското следово куче Арчи показва уменията си и зарадва деца в Търговище, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
 Министерство на вътрешните работи
Послучай 5 юли - професионалния празник на чиновниците от вътрешното ведомство, пред деца от две групи - на възраст от 2 до 6 години, и група лятна занималня - 6-10 годишни от Частна детска градина „ Монтесори “ - своите умения в помощ на служителите на реда в тяхната работа показва Арчи.
 Министерство на вътрешните работи
Четириногият асистент на служителите на реда е малко над 3-годишен и е едно от трите сертифицирани следови кучета в ОД на Министерство на вътрешните работи. Пред децата кучето сподели умения, които е придобило през годините под управлението на своя лидер Христо Димитров - старши служител на реда в РУ-Търговище.

С забележим интерес малчуганите следиха демонстрацията на обща дресура - осъществяване на разнообразни команди, подадени от лидера към неговия ученик.
 Министерство на вътрешните работи
Едно от децата предложи негова движимост да бъде показана на кучето, а самият ѝ притежател да се скрие и четириногият асистент да го търси . Идеята бе призната, а немската овчарка Арчи се оправи реализацията й ослепително - за доста малко време той съумя да открие момчето.
 Министерство на вътрешните работи
Последваха доста детски въпроси, касаещи работата на кучето и неговите привички , от каква възраст постъпват четириногите помощници на полицейска работа, и прочие Хр. Димитров им описа за няколко случая, когато с решаващата помощ на следовото куче в нашата област са били открити изгубили се възрастни хора, оповестени за търсене.
 Министерство на вътрешните работи
От него те научиха, че полицейските кучета се образоват на разнообразни умения , сходно на учениците, а навършат ли 8 години, излизат в подобаващ отдих -   биват пенсионирани.

И че да вземем за пример най-малкото по възраст от четирите кучета, с които разполага регионалната дирекция, сега придобива характерни умения по какъв начин да оказва помощ на полицейските чиновници в школа, където се образова дружно със своя лидер.
 Министерство на вътрешните работи
В края на срещата лидерът изрази задоволството си от държанието и сполучливата социализация на служебното куче в непозната му среда, пред огромен брой деца.

След края на срещата малчуганите имаха удоволствието да се снимат с Арчи, а някои даже го придружиха до профилирания автомобил, в който в кафези се транспортират служебните кучета , помахвайки му за сбогом.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР