След повторното преброяване на гласовете Ешреф Ешрефов остава кмет на

...
След повторното преброяване на гласовете Ешреф Ешрефов остава кмет на
Коментари Харесай

След повторното преброяване на гласовете Ешреф Ешрефов остава кмет на Омуртаг

След повторното броене на гласовете Ешреф Ешрефов остава кмет на Омуртаг. Това сочи решение на Общинската изборна комисия (ОИК) в Омуртаг, оповестено на страницата на комисията. 
 
Ново броене на гласовете е осъществено в три секционни изборни комисии – в селата Могилец и Беломорци, и една – в Омуртаг. До повторното преброяване се стигна в осъществяване на решение на Върховния административен съд от 7 март 2024 година, с което бе доказано решение на Административния съд в Търговище. 
 
Още тогава от ОИК в Омуртаг оповестиха, че ще изпълнят решението на Административния съд в Търговище по проблема с избора на кмет на Омуртаг.
" ОИК афишира за определен за кмет на община Омуртаг, област Търговище, Ешреф Хасанов Ешрефов, повдигнат от Местна коалиция " Съюз на демократичните сили (НДПС), получил 5118 действителни гласа ", е записано в решението на ОИК – Омуртаг с вчерашна дата.
 
Решението е признато единомислещо. То предстои на обжалване пред Административен съд в седемдневен период от оповестяването му според член 459, ал.1 от Изборния кодекс. За Българска телеграфна агенция секретарят на ОИК – Омуртаг Владислава Петрова напомни, че на изборите през есента на 2023 година за Ешрефов са дали своят вот 5117 гласоподаватели. 
 
Ешреф Ешрефов е под домакински арест, откакто на 7 март т.г. Окръжният съд в Търговище взе мярката за неотклонение. При обжалване делото е планувано за 19 март 2024 г.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР