На 29 май (сряда) тленните останки на цар Фердинанд ще

...
На 29 май (сряда) тленните останки на цар Фердинанд ще
Коментари Харесай

Тленните останки на цар Фердинанд пристигат в София на 29 май

На 29 май (сряда) тленните остатъци на цар Фердинанд ще бъдат пренесени от град Кобург в София с боен аероплан, който ще кацне пред държавния VIP на летище София към 14.00 часа.

 

Ковчегът ще бъде свален тържествено и положен в катафалка, която ще отпътува към замък „ Врана “ към 15.00 часа “. Това обявиха в прессъобщение от Фонд „ Цар Борис и Царица Йоана “.

 

Траурната върволица ще стартира от основния вход на парка на двореца и ще доближи до двореца „ Врана “. Там ще бъде посрещната от цар Симеон II и царското семейство, дружно с Н.ВПр. Западно и Средноевропейски митрополит Антоний, формален делегат на Светия Синод и от апостолическия нунций в България архиепископ монсеньор Лучано Суриани.

 

Траурната гала ще се организира пред централния вход на „ Врана “, след което ковчегът ще бъде подложен в централното предверие, където ще се състои малко сбогуване в фамилен кръг. След това вратите на двореца ще са отворени за жителите, искащи да отдадат последна респект пред ковчега на починалия цар Фердинанд “, прибавиха от фонда.

 

Завръщането на тленните остатъци на цар Фердинанд се случва 76 години след гибелта на монарха. Досега останките бяха положени в криптата на църквата " Св. Августин " в баварския град Кобург.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР