Окръжен съд – Търговище даде ход на делото за налагане

...
Окръжен съд – Търговище даде ход на делото за налагане
Коментари Харесай

Водят принудително кмета на Омуртаг в съда

Окръжен съд – Търговище даде ход на делото за налагане на мярка за неотклонение " Задържане под стража " във връзка с Ешреф Ешрефов, съобщи организация Фокус.
 
Припомняме, че съдът не даде ход на делото по искане на Софийска градска прокуратура за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража " на 22-ри този месец, заради хоспитализация на обвинения. Тогава съдът реши, че е неприемливо гледане на делото при отсъствието на арестуваното лице и назначи съдебномедицинска експертиза.
 
Защитата показа епикриза от хоспитализация и болничен лист, с който е предписано домашно-стайно лекуване на обвинения до 7-ми март. Съдът като взе поради, че не е възможно разглеждане на делото в отсъствието на обвинения, само че в това време е назначена съдебномедицинска експертиза (СМЕ), реши, че няма спънка призованите движимости лица да бъдат изслушани.
 
Въпросът за здравословното положение е прелиминарен, а не всъщност. От назначената тройна съдебномедицинска експертиза излиза наяве, че здравословното положение на обвинения не е спънка той да се яви в Оценка за съвместимост – Търговище и да взе участие в произвеждане по импортираното искане за взимане на мярка за неотклонение.
 
След като изслуша заключението на съдебномедицинска експертиза и мненията на страните, съдът одобри, че показаните медицински документи не удостоверяват справедлива неспособност на обвинения да се яви в правосъдно съвещание, за което е постоянно свикан.
 
С оглед на това реши, че Ешрефов няма уважителна причина за неявяването си и с това е станал причина за отсрочване на делото. Тъй като материалите по досъдебното произвеждане следва да се изпратят неотложно в Апелативен съд – Варна по обжалване на друга мярка за неотклонение, планувана за 05.03.2024 година, съдът отсрочи откритото правосъдно съвещание за 07.03.2024 година от 11,00 ч., на което обвиненият да бъде наложително доведен.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР