Предстои насрочване на нови избори за кмет на Омуртаг, след

...
Предстои насрочване на нови избори за кмет на Омуртаг, след
Коментари Харесай

Насрочват нови избори за кмет на Омуртаг

Предстои насрочване на нови избори за кмет на Омуртаг, откакто с дефинитивно решение Върховният административен съд (ВАС) анулира вота на 29 октомври м. година Тогава още на първия тур бе определен инж. Ешреф Ешрефов, само че инспекция откри, че са осъществени голям брой нарушавания.
 
Ешрефов бе претендент на локална коалиция СДС-НДПС, а изборът му се оспорва от представител на Движение за права и свободи. На 24 ноември м. година Административен съд - Търговище анулира решението на Общинска изборна комисия - Омуртаг, защото откри по-малък брой гласове в две изборни секции. Оказа се, че резултатът за Ешрефов не е задоволителен, с цел да завоюва на първия тур. Върховните съдии одобряват, че решението на сътрудниците им от Търговище е вярно и че са позволени нарушавания на изборното законодателство.
 
Паралелно с проблемите към изборите, против Ешрефов тече и наказателно дело, по което той е упрекнат като член на проведена незаконна група, ръководена от татко му Хасан Хасанов. Родителят на кмета към този момент е в ареста с непрекъсната мярка. Хасанов ими компания за дърводобив и се счита, че е печелел поръчки с помощта на сина си и други длъжностни лица в общината.
 
В четвъртък Окръжният съд в Търговище гледа искане на прокуратурата да наложи и на инж. Ешрефов " задържане под стража ”, само че реши да го пусне под домакински арест. Заседанието бе при закрити врата, защото при следствието са употребявани СРС и има заплаха да бъде разгласена класифицирана информация.
 
Определянето на мярката на Ешрефов се забави, защото при задържането му преди месец той получи микроинсулт и здравословното му положение наложи да остане под лекарско наблюдаване. Трима медици обаче заключиха, че към този момент е добре и може да се яви пред съда.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР