Подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република

...
Подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република
Коментари Харесай

Борисов: С договора за добросъседство ще отворим нова страница в отношенията ни с Македония

Подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие с Република Македония е израз на желанието на България да построи съвременни добросъседски връзки, учредени на европейските полезности. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила по време на днешното държавно съвещание.

Той означи, че в продължение на години няколко български държавни управления от целия политически набор са били ангажирани в договарянията, отстоявайки българския народен интерес. Според Борисов визитата на министър-председателя на Република Македония Зоран Заев в София и изразената позиция към общата история е първа крачка в устрема за създаване на нов дух в връзките със съседите.

„ Европейският съюз оцени контракта като първа стъпка и ново начало за развиване на европейската вероятност на Република Македония “, добави министър председателят. Министър-председателят Бойко Борисов означи още, че с подписването на контракта ще бъде отворена нова страница в връзките сред двете страни и ще се открият връзки на сърдечни другарства.

В рамките на съвещанието министър Ивайло Московски Ивайло Московски е министър на превоза, осведомителните технологии и... към профила показва и различен документ, който ще даде опция да се подхващат съответни дейности по доизграждането на железопътната връзка сред България и Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР