Почти всички възможни търговски връзки между Великобритания и Европейския съюз

...
Почти всички възможни търговски връзки между Великобритания и Европейския съюз
Коментари Харесай

Корпорация Ранд: Британия губи значително от излизането от ЕС

Почти всички вероятни търговски връзки сред Англия и Европейския съюз след Брекзит ще бъдат доста по-малко преференциални за Англия, в сравнение с в случай че тя беше останала в Европейски Съюз. Това показва авторитетната американска Корпорация " Ранд " - проучвателен център, който от години се занимава със стратегически анализи.

Нейно проучване за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз демонстрира, че това ще направи английската стопанска система 4,9% по-бедна към 2029 г. 

Докладът демонстрира, че даже и при " мек Брекзит " ( " soft Brexit " ) и комерсиална договорка сред двете със съглашение за оставане в свободния пазар на Европа, това отново няма да е икономиески позитивно както би било оставането в Евросъюза. 

Корпорация " Ранд " играе забележителна роля в Америка. Половината от нейното финансиране идва от американското държавно управление, което се снабдява с скъпи сведения и прогнози за бъдещето от активността й. В Европа тя е съветвала английското държавно управление по въпроси на държавната политика като опазването на умственото здраве на популацията. Работила е и за Европейския парламент и Европейската комисия, показва Би Би Си. 

В отчета си " Ранд " споделя, че Брекзит ще има " най-много отрицателен резултат " върху американските ползи в Европа, имайки поради, че Англия е непосредствен съдружник на Съединени американски щати по въпроси на сигурността и покровител на свободните пазари. 

" Един Европейски съюз без Англия ще бъде по-склонен да основава загради за фирмите отвън Европейски Съюз, което би било в ущърб на американските компании и американската стопанска система ", сочи още отчетът. По отношение на развиването на отбранителната политика на Европейски Съюз, Англия постоянно е имала за цел да подсигурява ограниченията на Европейски Съюз да не подкопават НАТО и мощното трансатлантическо партньорство, показва още корпорацията. Сега този метод може да се промени, откакто тя излезе от Европейски Съюз, пишат създателите. 

Според отчета на " Ранд " има единствено една алтернатива, при която Англия да излезе по-добре след Брекзит, в сравнение с е била до момента в който е член на Европейски Съюз и това е взаимна тристранна комерсиална договорка сред нея, Съединени американски щати и Европейски Съюз с още по-добри условия. Но създателите показват, че това е извънредно малко евентуално, имайки поради актуалното положение на договарянията за търговия сред Америка и Европейски Съюз (Трансатлантическото комерсиално и капиталово партньорство). Преговорите не са подкрепени от президента Доналд Тръмп. 

Анализът демонстрира ясно, че Англия ще бъде стопански по-зле отвън Европейски Съюз при множеството търговски сюжети, като основният въпрос е какъв брой по-зле ще бъде, споделя Чарлз Райс, вицепрезидент на " Ранд ", водещ създател на отчета и някогашен американски дипломат в Гърция. 

Докладът демонстрира още, че доста американски компании са вложили във Англия, тъй като тя предлага отворен достъп до Европейски Съюз. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР