По време на Консултативния съвет по туризъм вицепремиерът и министър

...
По време на Консултативния съвет по туризъм вицепремиерът и министър
Коментари Харесай

Ще има ли хотели-болници за COVID-19?

По време на Консултативния съвет по туризъм вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова се разгласи за това хотелите, които останат празни през зимния сезон, да се трансфорат в места за настаняване на карантинирани за ковид.

„ Идеята е тези хотели да се употребяват за подсигуряването на здравната система, с цел да не се постанова построяването на полеви лечебни заведения, в случай, че имаме свободна леглова база. Местата, препоръчани от сектора, ще бъдат употребявани от здравните управляващи за настаняване на незабавни и заболели пациенти, както и на фамилии под карантина. Разходите за това ще бъдат поети от страната ”, сподели Николова в изявление за Нова телевизия.

Вицепремиерът посочи, че правилото на финансиране ще бъде договарян от Министерството на здравеопазването и съответния хотелиер. Условията за настаняване ще се утвърждават от здравните управляващи.

„ Говорим за лица, които се нуждаят от здравна грижа, а не контактни. Хората би трябвало да знаят, че държавното управление няма да ги остави без легло, в случай че се наложи ”, уточни още Николова.

Браншът има период до края на седмицата да предложи съответни хотели.

„ Голяма верига съобщи подготвеност да приема пациенти с COVID-19, в случай че се наложи. Става въпрос за 5-звездни хотели. Ние обаче се обединихме към концепцията това да се места за настаняване с 2 и 3 звезди, с цел да им се помогне ”, сподели още тя.

За уравновесен метод сред спазването на ограниченията и опцията хората да имат приходи по време на пандемия се разгласи Николова.

Тя разгласи изрично, че не може да се съгласи с думите на президента Румен Радев, че държавното управление е в безпомощно положение.

„ Още при започване на рецесията кабинетът предприе незабавни ограничения, които дадоха своя резултат – освен в социално-икономическата сфера, само че и в опазването на здравето ”, добави вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР