По време на брифинг в четвъртък на Световния икономически форум

...
По време на брифинг в четвъртък на Световния икономически форум
Коментари Харесай

Уилбър Рос: САЩ не искат да бъдат въвлечени в търговски войни



По време на брифинг в четвъртък на Световния стопански конгрес в Давос, американският министър на търговията Уилбър Рос отговори на въпроси по отношение на амбициозната комерсиална политика на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, която напоследък увеличи паниките в международен проект за нова вълна протекционизъм.

Уилбър Рос акцентира, че Съединени американски щати не търсят да бъдат замесен в търговски войни .

Това негово изказване е реалност единствено дни, откакто администрацията на Белия дом отпред с президента Тръмп наложи доста високи митнически цени за вноса в Съединени американски щати на слънчеви (соларни) панели и на перални машини, засягайки в най-голяма степен ползите на Китай и на Южна Корея, които са водещи производителите на този вид артикули.

Хората употребяват грабителски търговски практики против нас и ние не се борим точно с това, уточни Рос, представен от " Уолстрийт Джърнъл ".

Той също по този начин допусна, че договарянията за смяна на Северноамериканското съглашение за свободна търговия сред Канада, Съединени американски щати и Мексико (NAFTA) могат да приключат при започване на актуалната година. Уилбър Рос обаче уточни, че идните през лятото избори в Мексико и в Канада, както и междинните избори за нови членове на Конгреса на Съединени американски щати, могат да доведат до усложняване на договарянията за NAFTA.

Трябва да се има поради, че Уилбър Рос и финансовият министър Стивън Мнучин са част от огромна делегация на Съединени американски щати, която дойде по-рано тази седмица в Давос, Швейцария преди и самият президент Доналд Тръмп да вземе присъединяване в годишния Световен стопански конгрес. Очаква се Тръмп да изнесе в Давос основна тирада в петък (26-и януари), откакто в четвъртък вечерта той ще се срещне с група изпълнителни шефове на водещи международни корпорации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР