Пилешките дробчета са много вкусни и лесни за приготвяне. Рецептите

...
Пилешките дробчета са много вкусни и лесни за приготвяне. Рецептите
Коментари Харесай

Как да сготвим пилешки дробчета

Пилешките дробчета са доста вкусни и лесни за подготвяне. Рецептите са толкоз доста, а както и да ги извършите стават доста вкусни и ароматни. В някои предписания е наложително да се сваряват, в други се пекат, трети оферират единствено да ги запържете.

Изобщо същинско обилие от предписания, само че коя да избере и по какъв начин ще станат най-вкусни? Естествено това са все въпроси, на които с изключение на вас няма кой да отговори. Начинът е да опитате доста предписания, с цел да намерите най-подходящата за вашия усет. Има и такива оферти, които ще ви отблъскват още до момента в който четете нужните артикули.

Най-често пилешките дробчета се готвят във фурна дружно с някакви други зеленчуци – да вземем за пример може да добавите кисели краставички, печена пиперка, малко лук, гъби и добре познатите ни подправки сол и черен пипер.

След това наръсвате доста щедро с кашкавал и запичате във фурната. За да станат по-крехки, сложете малко вино, без значение каква рецепта сте избрали – в случай че сложите ½ ч.ч вино, прибавете същото количество вода.

Друг метод е да ги подварите леко и по-късно да ги изпържите в масло като може да добавите и гъби – отлично предястие. При сервирането, в случай че желаете, може да добавите лъжица картофено пюре и чаша вино и не забравяйте да ги поръсите с свеж магданоз.

 Дробчета на фурна

Ето и една рецепта за приготвянето на запечени дробчета.

Запечени пилешки дробчета

Необходими артикули: 1 кг пилешки дробчета, 2 бр. пипер, 2 домата, връзка свеж босилек, 200 г гъби, 2 моркова, 1 глава лук, 1 глава чесън, сол, черен пипер, олио; за заливката: прясно мляко, яйце

Начин на подготвяне: Кипвате дробчетата и ги оставяте да врат 5 минути, след което ги отцеждате. В йенската тава нареждате лук на шайби и скилидките чесън, от горната страна добавяте пилешкото, по-късно покривате с авансово запържени гъби, морков и чушка (нарязани по ваше желание).

Наръсвате доста добре с черен пипер и сол и захлупвате с похлупак. След като зеленчуците пуснат течност, издърпвате тавата и добавяте нарязаните на шайби домати, поръсени с босилек.

Слагате още веднъж тавата във фурната – да се запекат хубаво доматите. След като трансформират цвета си, би трябвало да ги залеете с заливка от прясно мляко и яйце – изчаквате да стане златиста и изключвате фурната. Мусаката се сервира с чаша студена бира.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР