Петата най-голяма търговска банка в САЩ беше глобена от Бюрото

...
Петата най-голяма търговска банка в САЩ беше глобена от Бюрото
Коментари Харесай

Глобиха петата най-голяма търговска банка в САЩ заради фиктивни сметки

Петата най-голяма комерсиална банка в Съединени американски щати беше санкционирана от Бюрото за финансова отбрана на потребителите (CFBP) поради това, че нейни чиновници незаконно си осигурявали достъп до кредитните досиета на консуматори и откривали сметки без тяхно разрешение.

U.S. Bank, която е основана в Минеаполис и има активи на стойност над 559 милиарда $, е оказвала напън върху чиновниците си да покриват заложени цели за продажби, предлагайки им тласъци за продажбата на банкови артикули, обявиха от регулаторния орган.

За да реализират тези цели, чиновниците на банката нелегално са употребявали кредитни досиета и персонални данни на клиенти, с цел да откриват сметки без разрешение, разкрива извършено следствие.

От CFBP оповестиха, че са глобили банката с 37.5 млн. $ след траяло пет години следствие.

"В продължение на повече от десетилетие от U.S. Bank са знаели, че чиновниците й се възползват от клиентите, като злоупотребяват с потребителски данни, с цел да основават фиктивни сметки, " споделя шефът на CFPB Рохит Чопра.

В изказване до CNN Business от U.S. Bank оповестиха, че от 2016 година насам "са създали усъвършенствания в процеса и контрола " по отношение на опасенията по отношение на продажбите. Служителите към този момент получават тласъци единствено за сметки, при които клиентът употребява услугата.

U.S. Bank има над 2 800 клона в Съединени американски щати.

Регулаторните органи са открили, че чиновниците откривали депозитни сметки, кредитни карти и кредитни линии с високи лихви и такси, които по-късно били пренасяни на клиентите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР