Днес рожден ден празнува един от най-добрите ни спортисти, научи

...
Днес рожден ден празнува един от най-добрите ни спортисти, научи
Коментари Харесай

Той е известен боксьор, има много успехи на ринга и е двукратен претендент за световната титла при професионалистите

Днес рожден ден чества един от най-хубавите ни спортисти, научи Sofia24.bg. Кубрат Пулев е роден на 4 май 1981 година в София. Като дилетант печели голям брой медали на интернационалните шампионати, в това число злато на Европейското състезание през 2008 година и бронз на Световно състезание 2005 година, всички в супертежка категория. 

От 2009 година е в професионалния бокс. На професионалния кръг, в през годините, Кубрат Пулев печели няколко влиятелни пояса в тежка категория: Интерконтиненталната купа на IBF (Международна боксова федерация), нтерконтиненталната купа на WBA (Международната боксова асоциация) и европейската купа. През 2012 година печели европейската купа на Европейския боксов съюз в тежка категория. На 29 септември в Хамбург Пулев се изправя против съветския боксьор Александър Устинов и пази двете си трофеи. Пулев нокаутира руснака в 11-ия рунд. Спортист на годината на България за 2012 година Мъж на годината за 2013 година.

Кубрат Пулев е повторен кандидат за международната купа в кариерата си в професионалния бокс. В последното десетилетие е неизменима част от Топ 10 на международната класация в тежка категория. Няма различен българин в историята, който на два пъти да се е бил за пояса. На 24 август 2013 година побеждава по точки Тони Томпсън. По този метод става формален кандидат за купата на Владимир Кличко във версия IBF (Международна боксова федерация). На 14 декември 2013 година Кобрата побеждава американеца Джоуи Ейбъл посредством механически нокаут в мач за отбрана на интернационалната си купа на Международната боксова федерация.

На 15 ноември 2014 година в мач за международната купа в Хамбург, Германия, Кобрата позволява първата загуба в кариерата си на професионален боксьор като е нокаутиран в 5-ия рунд от международния шампион Владимир Кличко. Мач № 30 в кариерата на Кубрат Пулев би трябвало да бъде против международния първенец на 4 федерации в тежка категория Антъни Джошуа, само че поради пандемията от COVID-19, срещата се мести за 12 декември 2020 година. На 12 декември 2020 година, в Лондон, Кубрат е нокаутиран от Джошуа в 9-ия рунд.

Кубрат има по-малък брат, който също е измежду топ боксьорите в света, само че в полутежка категория – Тервел Пулев. Тервел е последният олимпийски медалист за България при мъжете – притежател на бронз от Лондон 2012.

От 2006 до 2019 година е привързан с попфолк певицата Андреа, само че двамата се разделят през юли 2019 година, след отправени обвинявания против Пулев за полово посягане от журналистката Джени Суши. Кубрат Пулев има две деца от Розали Петрова - момиче Христина и момче на име Спартак.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР