Пет години след като Германия противоречиво прие стотици хиляди ,

...
Пет години след като Германия противоречиво прие стотици хиляди ,
Коментари Харесай

5 години след вълната от бежанци Меркел би направила същото

Пет години откакто Германия спорно одобри стотици хиляди , канцлерът Ангела Меркел съобщи, че ще направи същото още веднъж. Това пишат публицистите Изабел Льо Паж и Фамке Колбърн за организация „ Франс прес “ в своя публикация, показана от БГНЕС.
" Бих взела всъщност същите решения ", сподели Меркел на годишната си лятна конференция в Берлин в отговор на въпроса дали съжалява за политиката си от 2015 година да резервира границата отворена за напор на лица, търсещи леговище.
" Когато хората стоят на германско-австрийската граница или унгарско-австрийската граница, към тях би трябвало да се отнасят като към човешки същества ", сподели тя.
Повече от един милион души са подали молби за леговище в Германия през 2015-2016 година по време на основния миг в 15-годишното ръководство на Меркел. Вълната надълбоко поляризира Германия и подхрани възхода на крайнодясната партия Алтернатива за Германия, отслабвайки позицията на Меркел вкъщи. Но в миг, в който 66-годишната лидер-ветеран наближава края на четвъртия си мандат, нейното справяне с пандемията от ковид даде непредвиден подтик на известността й. В скорошно изследване на „ Infratest Dimap “ 71% от интервюираните декларират, че са „ доста удовлетворени “ или „ удовлетворени “ от работата на Меркел. АзГ, въпреки това, следи намаляващи рейтинги по време на пандемията.
„ Невероятно е да забележим какъв брой бързо могат да се трансформират нещата “, отбелязва Ханс Ворлендер, професор по политика в университета в Дрезден. „ Като предписание рецесиите постоянно са миг на провал за властимащите. “
 Меркел: С ковид ще стане по-трудно през есента Меркел: С ковид ще стане по-трудно през есента
Борбата с новия ковид ще стане по-трудна през идните есенни и зимни месеци, предизвести немският канцлер Ангела Меркел на ежего...
Гласоподавателите са очаровани от " рационалността, спокойствието и самочувствието на Меркел по време на рецесията ", отбелязва той.
Нейните смирени молби към немската общност да помогне за битката с вируса бяха признати добре, тъй като те " не бяха мачо проява на власт, а изпълнени с емпатия ", сподели той.
„ Загуба на надзор “
В разгара на мигрантската рецесия през 2015 година Меркел изначало наподобява притегли публично мнение на своя страна, приемайки молби за усмихнати селфита с новите идващи и популяризирайки към този момент именитата фраза „ Ние можем да създадем това! “
Но дебатът към миграцията стана надълбоко раздвояващ, погълна доверието на обществото в Меркел и даже докара до това крайнодясна партия, антиислямската, антиимиграционната АзГ, да придобие значимо наличие в Народното събрание за първи път от нацисткия режим. Някои властимащи бяха смазани и канцлерът беше упрекната за " безредната " обстановка, даже в нейните консервативни редици. Появиха се неблагосклонни заглавия в медиите. В новогодишната нощ на 2015 година бяха осъществени всеобщи полови похищения над дами в Кьолн, най-вече от мъже от северноафрикански генезис. Година по-късно през декември 2016 година Анис Амри, отритнат претендент за леговище от Тунис и прочут коренен джихадист, отвлече камион и го вряза в претъпкан коледен базар в централен Берлин. Загинаха 12 души.
 Меркел и Путин разискаха Беларус Меркел и Путин разискаха Беларус
Германският канцлер Ангела Меркел е провела телефонен диалог с президента на Русия Владимир путин, в хода на който са разисквани събити...
Събития като тези подхраниха гнева на десницата, което докара до претенции от АзГ " Меркел да си върви ".
След като Европейският съюз подписа спорно съглашение с Турция през 2016 година, потокът от мигранти, идващи в Германия, се ограничи фрапантно.
Но Меркел беше осъдена на федералните избори през 2017 година, когато АзГ получи гласове в Народното събрание като най-голямата опозиционна партия в Германия. Европейските и районните избори през 2018 година потвърдиха спада на известността на Меркел. В края на 2018 година тя подаде оставка като началник на своята партия ХДС, само че съобщи, че има намерение да остане канцлер до края на четвъртия си мандат през 2021 година Мнозина се съмняваха, че тя ще стигне толкоз надалеч - до момента в който не се появи пандемията.
Недовършена работа
След пет години от началото на бежанската рецесия Германия " стана по-разнообразна, по-цветна, по-млада ", съгласно асоциацията на мигрантите „ Pro Asyl “.
 Мълчалив митинг с вързани очи пред посолството на Германия (СНИМКИ) Мълчалив митинг с вързани очи пред посолството на Германия (СНИМКИ)
Събираме се, с цел да попитаме немското посланичество у нас за какво към този момент едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерир...
По последно изследване, към половината от мигрантите, пристигнали в Германия по време на рецесията, в този момент са заети – данни на Института за проучване на заетостта (IAB), съответстващи на история за триумф.
Днес Меркел уточни триумфите при консолидираното на бежанците на пазара на труда и в немското общество.
„ Въпреки това тематиката ще продължи да ни вълнува и ще остане такава през идващите години “, сподели тя. " Работата по миграцията... не е довършена. Това ще бъде непрекъсната тематика на 21 век. "
---------------------------------------------------
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР