Продажбите на сурово мляко изглежда се увеличават въпреки годините на

...
Продажбите на сурово мляко изглежда се увеличават въпреки годините на
Коментари Харесай

Има птичи грип при млечните крави в САЩ. Консуматорите на сурово мляко не се възпират

Продажбите на сурово мляко наподобява се усилват макар годините на предизвестия за рисковете за здравето от пиенето на непастьоризираните артикули — и експлоадирането на птичи грип при млекодайните крави.

От 25 март, когато вирусът на птичия грип беше доказан при говеда в Съединени американски щати за първи път, седмичните продажби на сурово краве мляко са нарастнали с 21% до 65% в съпоставяне със същите интервали в годината преди, съгласно компанията за пазарни изследвания NielsenIQ.

Това опонира на препоръките на Администрацията по храните и медикаментите и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, които назовават ​​суровото мляко една от „ най-рисковите “ храни, които хората могат консумирайте.

„ Суровото мляко може да бъде нечисто с нездравословни микроби, които могат да ви разболеят доста “, споделя CDC на уеб страницата си.

Към понеделник минимум 42 стада в девет Известно е, че в щатите има крави, инфектирани с вируса, прочут като вид A H5N1, споделиха федерални чиновници.

Вирусът е откр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР