Болките в ставите, като артрит или остеоартрит, могат да бъдат

...
Болките в ставите, като артрит или остеоартрит, могат да бъдат
Коментари Харесай

Кой се нуждае от течен колаген за стави

Болките в ставите, като артрит или остеоартрит, могат да бъдат доста изтощителни и да нарушат ритъма ви на живот. Причините за тях могат да бъдат доста – стареене, контузии, дегенеративни болести или затлъстяване.

Ако страдате от болки в ставите, може би търсите способи да облекчите неприятните признаци. На помощ идва течният, който доста ще усъвършенства здравето им и ще ги укрепи. Научете повече в публикацията по-долу.
Какво съставлява колагенът и каква е неговата роля?
Колагенът е протеин, който участва в човешкото тяло. Той играе значима роля в структурата и устойчивостта на разнообразни тъкани.
Ето и някои детайлности за неговата роля:

Основен съставен елемент на кожата – колагенът прави кожата стегната и устойчива на външни въздействия. Освен това поддържа нейната разтегливост, като ѝ разрешава да се свива и отпуска, без скъсване.Присъства в костите – протеинът способства за здравината и устойчивостта на костите. Също по този начин е част от сухожилията и връзките, които свързват костите една с друга и разрешават на ставите да се движат безпроблемно.Заздравява раните – колагенът поддържа клетките на едно място и оказва помощ за зарастването на раните.
Въпреки че тялото създава колаген, то понижава от 25-годишна възраст нагоре. Това води до проблеми със здравината и гъвкавостта на ставите, както и загуба на разтегливост на кожата.
Как колагенът поддържа ставите и се бори с болките в тях?
Както към този момент споменахме, колагенът играе значима роля за здравето на ставите и тяхната пъргавина. Затова и ще ви разкрием повече детайлности за него и по какъв начин той може да помогне за облекчаването на болки в ставите.
Укрепва хрущяла
Хрущялът покрива краищата на костите и разрешава на ставите да се движат елементарно. Колагенът е този, който е виновен за поддържането на неговата мощ и разтегливост. Когато хрущялът е в положително здраве, болките в ставите са по-слаби.

Освен това протеинът образува нещо като “възглавница ” към ставите, която ги защищава от удари и несъразмерен напън. Тази отбрана предотвратява болките и износването им.
Насърчава възобновяване на ставите
Когато ставата е повредена, да вземем за пример след пострадване или дегенеративно заболяване, колагенът може да способства за възобновяване и заздравяването на тъканите. Това може да помогне за облекчение на болката и възстановяване на подвижността.
Какви са видовете колаген и кой да изберете?
За ставите могат да се одобряват разнообразни видове колаген, като всеки има свои свойства. Ще обърнем по-подробно внимание на видовете колаген, с цел да изберете верния за вас.
Колаген вид I
Колаген вид I е най-разпространеният вид в тялото. Той участва основно в съединителните тъкани като кожа, сухожилия и връзки. Допринася за здравината и стабилността на ставите.
Колаген вид II
Този вид колаген е най-срещан в ставите и е изключително значим за здравето на хрущяла и по-специално за понижаване на болката в тази област. Колаген вид II е измежду главните съставки на хрущяла и способства за неговата издръжливост и еластичност.
Колаген вид III
Колаген вид III също участва в съединителната тъкан, само че е в по-малко количество от колаген вид I. Намира се основно в кръвоносните съдове, вътрешните органи и меките тъкани, както и в ставите.

Структурата на колаген вид III е по-мека от на колаген вид I, заради което е значим за гъвкавостта и еластичността на ставите.

Важно е да се означи, че колагенът самичък по себе си не е лекуване. В множеството случаи той е допълнение към противовъзпалителни медикаменти, извършения и физиотерапия. Съветът ни да се посъветвате с доктор за банкет на хидролизиран колаген, защото той се усвоява по-лесно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР