Пенсионирани австралийци са почти 500 дни в морето, след като

...
Пенсионирани австралийци са почти 500 дни в морето, след като
Коментари Харесай

Пенсионери-рекордьори: Пътуват на 51 круиза, вместо да плащат за старчески дом

Пенсионирани австралийци са съвсем 500 дни в морето, откакто резервираха 51 поредни круиза, тъй като е по-евтино от дом за възрастни хора.

Марти и Джес Ансен изхвърчат на първия си круиз на 16 юни 2022 година след дълги две години на строги блокади поради COVID-19 в Австралия.

Те към момента не са спрели с пътуването, като са резервирали общо 51 пътувания до момента.

Пенсионерите са останали на борда на Coral Princess с 2000 пасажери на Princess Cruises повече от 450 дни. Те са прекарали по-дълго време на кораба от множеството от екипажа и чакат да останат на борда още две години.

„ Накрая споделих на моя туристически сътрудник: „ Виж, каквото и да идва, просто го резервирай “, сподели Марти.

Двойката твърди, че е по-евтино да обиколят света в продължение на две години, в сравнение с да заплащат за дом за възрастни хора.

„ Това е нашият метод на живот “, сподели Джес пред изданието. Двойката се наслаждаваше на круизи в продължение на десетилетия.

Сред преимуществата са, че постоянно има какво да вършиме - от танци до вечеря и има прислужница, която да почисти стаята ви, споделя още той.

„ Може да отидете на вечеря, шоу или да потанцувате. През деня имате варианти за всевъзможни сходни действия. “ каза Джес.

Джес изключително харесва балната зала и хавайския танц Хула, до момента в който Марти обича да основава „ другари за цялостен живот “.

„ Сега към този момент не би трябвало да си оправяме леглото “, разгорещено сподели Марти. Това е по този начин, тъй като има жена, която се грижи за комфорта в саите им.

„ Трябва да останем на борда единствено с цел да останем живи “, пошегува се той с високите цени на домовете за възрастни хора.

Те стартират всеки ден с игра на пинг-понг и отварянето на две бири, с цел да седнат на балкона си и да се насладят на гледките.

Екипажът се радва всякога, когато види занимателната двойка да се качва за идващия си круиз.

Дори тези, които за първи път се качват на круиз, са чували за пътуващата двойка и желаят незабавно да ги поздравят.

„ Всички ги познават на кораба, те в действителност са звезди на борда “, сподели мениджърът на хотела на кораба Рен ван Ройен.

Статутът им на звезди ще продължи още осем месеца, преди двойката да слезе на круизния транспортен съд.

Но това няма да е краят на техните пътувания по света. Те възнамеряват да се качат на борда на още по-голям транспортен съд за още една година, написа nypost.

Що се отнася до фамилията им, те ги виждат, когато стопират на пристанищата покрай домовете им.

„ Животът е прелестен “, сподели Марти пред изданието.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР