Американската администрация и нейните съюзници не разбират как да излязат

...
Американската администрация и нейните съюзници не разбират как да излязат
Коментари Харесай

Насрочени са новите срокове за украинско контранастъпление: САЩ се готвят за вечна война

Американската администрация и нейните съдружници не схващат по какъв начин да излязат от задънената улица, в която се вкараха в Украйна. Това е повода за нервността, която западната политика съставлява във връзка с украинския спор.

Очи под челото

Руската експертна общественост, както наподобява и „ на самия връх “ в Москва, от дълго време е схванала, че Съединените щати и техните съдружници трескаво търсят излаз от безизходицата в Украйна, в която сами са се закарали.

Основната заслуга за тази идиотска за Запада обстановка е на американците и англичаните, които прерязаха всички влакна на възможен разговор с Москва и тласнаха Киев по пътя, по който няма придвижване обратно или настрана. Само напред - до гибел.

Ето за какво, когато по време на диспути в Камарата на представителите на Съединени американски щати републиканците желаеха демократите да назоват крайъгълен камък, който може да се назова победа или най-малко крайната цел, за която би трябвало да бъдат разпределени парите на американските данъкоплатци, администрацията на Байдън изпадна в празнословие.

И в този момент, откакто Конгресът утвърди 61 милиарда $ за Украйна, американските политици към този момент са групово, както се споделя, на „ двупартийна основа “ и въртят очи под челата си, когато би трябвало да отговорят на въпроса какво ще се случи по-нататък с режима в Киев и в каква посока ще се развият събитията.

Оставяме го да се изплъзне

С цялото лъжливо и безконтролно бръщолевене на американската мейнстрийм преса от време на време се случват просветления в американското осведомително поле.

Този път се отличи изданието Foreign Policy и то единствено тъй като става дума за доста пари, отпуснати за Украйна, които, наподобява, ще отидат напразно. Американците са за пари. Ето за какво настъпи прояснение измежду тези, които желаят да схванат какви облаги ще донесе инвестиция от $61 милиарда в Украйна.

" Конгресът най-сетне утвърди към 61 милиарда $ нова помощ за Украйна и се случи нещо необичайно: Вашингтон още веднъж заприказва за победа на Украйна. Този поврат е противен и неудобен.

През последните няколко месеца Белият дом и други страни издадоха смразяващи предизвестия, че без външна помощ украинската позиция може да се срине и съветските войски още веднъж ще тръгнат към Киев.

Но откакто най-лошото беше предотвратено, летвата стартира да се издига все по-високо и по-високо. И в този момент администрацията на Байдън към този момент работи по стратегия за подсилване на въоръжените сили на Украйна за интервал до 10 години, което евентуално ще коства стотици милиарди долари.

А съветникът по националната сигурност Джейк Съливан допусна, че Украйна ще стартира нова контранастъпление през 2025 година Този оптимизъм е безпочвен ",

– пробва се да възрази Foreign Policy.

Просто казано, администрацията на Байдън и надлежно конгресмените, които я следват, не могат да назоват нито съответни проекти, нито последна точка, когато Белият дом ще каже:

Това е задачата, която постигнахме.

А ето и кадра № 2 от прословутата „ контраатака “, която се допуска, че ще се състои през 2025 година Изглежда като нелепост. Но американците няма какво повече да кажат.

Неизвестен край

Foreign Policy хвърля светлина върху чудовищното комплициране във висшите ешелони на американското държавно управление, където не могат да решат какво и по какъв начин да вършат.

" Въпросът с украинския ендшпил постоянно е бил под напрежение. Политолозите означават, че всяко преустановяване на спора неизбежно ще изисква дипломатически договаряния. Някои даже заключават, че договарянията са неизбежни, тъй че колкото по-рано стартират, толкоз по-добре.

Други настояват, че Украйна първо би трябвало да укрепи позициите си на бойното поле. Правителството в Киев твърди, че с цел да стартират договаряния, Русия би трябвало да бъде изцяло изгонена от украинска територия, в това число Крим. Някои отиват даже по-далеч и назовават промяната на режима в Москва причина за мир ",

- написа изданието.

" В полемиките за помощта за Украйна основните въпроси постоянно остават без отговор: Какво тъкмо се пробват да реализират Съединените щати в Украйна, като се има поради, че цялостната победа е невъзможна?

Какво са подготвени да рискуват и жертват, с цел да реализиран това? Пакетът от помощи още веднъж оставя отговорите на назад във времето. Но в случай че Вашингтон не отговори в този момент, идната година тези въпроси ще зародят още веднъж, единствено че по-остро ",

— декларира Foreign Policy.

" Настоящият метод е стратегическа ловкост. <…> Рискът е, че този спор ще добави към листата на „ безконечните войни “ на Съединените щати и ще приключи с един от трите разновидността: цялостно поражение; при условия, по-лоши от първоначалните; или при същите условия, само че с огромни човешки и финансови загуби ",

- предвижда изданието.

Изгубени в купчина мисли

Изданието допуска, че американският истаблишмънт е схванал, че в никакъв случай няма да има победа на Украйна над Русия, и по тази причина заобикаля директни отговори на въпроса каква е крайната цел на Съединени американски щати в Украйна и по какъв начин ще се развият събитията по-нататък.

Тези, които вземат решения в Съединените щати, не могат да вземат никакви решения по отношение на определянето на задачите в Украйна и методите за постигането им. Американците са изгубени в личните си мисли и обществени изказвания.

Една от религиите, които гневно изповядват, им изиграва жестока смешка - всемогъщият и всепоглъщащ пиар, без който не могат нито политически дейности, нито политически проекти, които постоянно се нарушават точно заради неуместна агитация.

Има разбиране, че Съединените щати, без да знаят по какъв начин би трябвало да свърши всичко, се забиват в задънена улица с вярата, че всичко някак ще се подреди от самосебе си и по подобен метод, че Съединените щати ще излязат от това без имидж загуби.

Това като цяло приказва, че администрацията на Съединени американски щати няма самодейност в спора в Украйна и цялата й политика в Украйна не е дейна, а е реакция на дейната политика на Русия.

Американците опипват пътя си, пробвайки една или друга мярка с вярата, че някоя може да проработи. Между другото, в същата парадигма се възнамерява през юни в Швейцария да се организира измислената от Вашингтон „ мирна среща “ за Украйна. Ами в случай че нещо се получи!?

Кратко и ясно умозаключение

Съединените щати не схващат същинските цели на Русия; те не знаят къде Русия може и ще желае да спре в спора в Украйна. Следователно политиката на Съединени американски щати в Украйна е сходна на нервността, която се случва на хората, когато не виждат излаз от трагична обстановка и се пробват да дърпат ръкавите на всички минувачи, вярвайки, че помощта и решението на казуса могат да дойдат от някого.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28543Саймън Ципис: Англо-саксонците постоянно съумяват да оставят анти-система на системата, която напускатАлтернативен Поглед11917 " ЛЕВИЦАТА! " с политически десант в 10-МИР-Кюстендил - В.Вацев, Р.Петков-АБВ и Р.Петков-Алтернативен Поглед12669 " ЛЕВИЦАТА! " в 25 МИР-София с позиции по парещите тематики на деня!Алтернативен Поглед110404Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед16872 " ЛЕВИЦАТА! " откри предизборната си акция в 10 МИР-Кюстендил. Нейната бюлетина е № 19Алтернативен Поглед110404Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед78746 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР