Десетки палестинци причакаха камионите с помощи, които бяха натоварени на

...
Десетки палестинци причакаха камионите с помощи, които бяха натоварени на
Коментари Харесай

Палестинци разграбват провизиите, които идват от временния кей в Газа

Десетки палестинци причакаха камионите с помощи, които бяха натоварени на краткотрайния пристан в Газа, и започнаха да разграбват наличието им. Преди това израелски танкове стреляха предупредително на един от крайбрежните пътища, с цел да разчистят пътя на транспортните средства. Според очевидци, един палестинец е бил погубен от танков огън, само че информацията не може да бъде тествана по самостоятелен път.

Хуманитарна помощ, натоварена на кораби в Кипър, доближи до палестинския анклав и се разтоварва на преносима платформа до пристанището в град Газа, след което се товари на камиони и изпраща на разнообразни места.

Стотици разселени палестинци се събраха в Муваси, с цел да си изпълнят вода. В бежанския лагер живеят десетки хиляди хора при ужасни условия, с дребен или нулев достъп до чиста питейна вода и канализация. Тяхното страдалчество се утежнява от високите температури.

 
Изминахме дълъг път, с цел да напълним един или два съда с вода. Липсва и солена вода. Няма кладенци, няма никакви услуги. Домовете ни бяха разрушени, децата ни – убити. Живеем в палатки. Никой не се интересува от ориста ни.
Мохамад Джуда – разселен палестинец от Хан Юнис

Почти цялото население на Газа разчита на интернационалната помощ, с цел да оцелее.

Ограниченията от страна на Израел и продължаващите боеве пречат на филантропичните старания, носейки необятно публикуван апетит в северната част на Газа.

Международната благотворителна организация Oxfam предизвести за огнища на заболявания в анклава поради вредите на водоснабдяването и канализацията, всеобщо разселване и настъпването на лятото.
Имаме потребност от вода, от храна, от заслужен живот. Искаме да се върнем в домовете си, да намерим обичайно място за живот. Всички страни водят заслужен живот, с изключение на нас. Децата ни са захвърлени на улицата. Трябват ни толкоз доста неща.
Рем ал-Байед – разселена от град Газа

Израел твърди, че не лимитира влизането на помощи в Газа и упреква Организация на обединените нации за забавянето на артикули от първа нужда. През последните дни израелската войска отвори два пропускателни пункта по границата, с цел да пропуща помощ за северна Газа.

Но офанзиви на Хамас против пункта Керем Шалом са прекъснали потока от артикули, се споделя в изказване на израелските сили.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР