Новоизбраният президент на Тайван Уилям Лай днес официално встъпи в

...
Новоизбраният президент на Тайван Уилям Лай днес официално встъпи в
Коментари Харесай

Новоизбраният президент на Тайван встъпи в длъжност

Новоизбраният президент на Тайван Уилям Лай през днешния ден публично встъпи в служба, оповестяват международните организации.

Асошиейтед прес дефинира Лай като релативно сдържан политик , който ще поставя старания да резервира политиката на дефакто самостоятелност на самоуправляващата се островна народна власт, като в същото време се пробва да укрепи отбраната ѝ от Китай.

На церемонията по встъпването в служба Лай одобри поздравления от политици и делегации от 12 страни, които поддържат публични дипломатически връзки с Тайван, както и от представители на Съединени американски щати, Япония и разнообразни европейски страни.

Ройтерс разяснява, че Лай е изправен пред ядосан и надълбоко недоверчив Китай , който го счита за „ сепаратист “, както и пред раздробен парламент, опозицията в който няма самообладание да го провокира.

Очаква се в речта си след полагането на клетвата Лай да изрази благосклонност към Китай, като призове и двете страни на Тайванския проток да се стремят към мир, е съобщил почитан представител, осведомен с тематиката.

Китай гледа на Тайван като на своя територия и в никакъв случай не се е отказвал от опцията да я причисли със мощ, а в последно време Пекин ускори намеците, че може фактически да го направи.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня

От своя страна Лай предложи диалози с Китай, като съобщи, че единствено тайванският народ може да вземе решение за своето бъдеще. Пекин обаче отхвърли предлагането му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР