Пазарът на спот Биткойн ETF отбеляза значителна активност на инвеститорите

...
Пазарът на спот Биткойн ETF отбеляза значителна активност на инвеститорите
Коментари Харесай

Ето колко са се разраснали Биткойн ETF през изминалата седмица

Пазарът на спот Биткойн ETF означи забележителна интензивност на вложителите през миналата седмица, подчертана от постоянни чисти входящи потоци и забележителни резултати на главните ETF.

Тези борсово търгувани фондове групово записаха над 15,000 BTC входящи потоци, което надалеч надвишава месечната стойност на новоиздадените BTC.

Седмицата стартира устойчиво, като в понеделник, 20 май, американските спот Биткойн ETF записаха входящи потоци, надхвърлящи $241 милиона. GBTC на Grayscale означи приток от $9.35 милиона макар оставката на основния изпълнителен шеф Майкъл Соненшейн, отбелязвайки пети следващ ден на чисти притоци. ARKB на Ark Invest и 21Shares притегли $68.3 милиона, до момента в който IBIT на BlackRock означи приток от $66.35 милиона.

Във вторник инерцията продължи с общи входящи потоци в спот Биткойн ETF в размер на $305.7 милиона. IBIT на BlackRock поведе с впечатляващите $290 милиона, съгласно данни на Farside UK. FBTC на Fidelity способства доста с $25.8 милиона. В GBTC на Grayscale обаче нямаше входящи потоци, а в BITB на Bitwise и HODL на VanEck имаше изходящи потоци от надлежно $4.2 милиона и $5.9 милиона.

Биткойн ETF-ите резервираха позитивната си наклонност в сряда с чисти входящи потоци в размер на $154 милиона, отбелязвайки осем поредни дни на позитивни входящи потоци. IBIT на BlackRock продължи да притегля обилни вложения с $91.95 милиона, следван от FBTC на Fidelity със $74.57 милиона. GBTC на Grayscale се сблъска с отлив от $16.09 милиона.

Пазарното търсене на Биткойн ETF остана мощно в четвъртък с чисти входящи потоци в размер на $107 милиона, удължавайки серията до девет дни. IBIT на BlackRock още веднъж поведе с входящи потоци от $89 милиона, FBTC на Fidelity регистрира $19.12 милиона, а на HODL на VanEck се паднаха $9 милиона. Както ARKB на Ark 21Shares, по този начин и BTCO на Invesco Galaxy записаха чисти входящи потоци от по $2 милиона. GBTC на Grayscale обаче означи отлив в размер на $13.72 милиона.

Седмицата приключи с общ чист приток от $252 милиона в петък, 24 май, като по този метод серията от притоци се удължи до 10 дни. IBIT на BlackRock записва забележителен приток от $182 милиона, а FBTC на Fidelity означи забележителен приток от $43.7 милиона. GBTC на Grayscale имаше безпристрастен ден без входящи или изходящи потоци.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР