Пътят към входа на резиденция „Бояна“, където от 11 ч

...
Пътят към входа на резиденция „Бояна“, където от 11 ч
Коментари Харесай

Бояна е блокирана заради сбирката на прокурорите

Пътят към входа на резиденция „ Бояна “, където от 11 ч би трябвало да стартира националното прокурорско заседание, свикано от основния обвинител Иван Гешев, е блокиран. Има съществено полицейско наличие. През полицейските КПП-та се позволяват упълномощените за събитието публицисти.

Главният прокурор посреща персонално всеки от участниците в съвещанието на входа на постройката.

В неделя с​​ъпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов прикани прокурорите и следователите от цялата страна да бойкотират Националното заседание на държавното обвиняване. Според него присъстващите на това съсловно заседание са „ свикани от основния прокурор Иван Гешев като статисти за следващата негова пропагандна акция и опит за проява на мощ “. Обръщението на Иванов се връчва на идващите магистрати.

„ Това заседание не се разграничава по нищо от опита на Движението за права и свободи да отбранява „ Росенец “ зад гърбовете на своите последователи, или от сборището, проведено от политическа партия ГЕРБ, с цел да прикрие банкрута на своето ръководство. И трите мероприятия са форма на отчяна отбрана на един разяден модел на корупционно ръководство. Вие сте събрани, с цел да послужите с лицата и професионалните си биографии като като жив щит за този модел, до момента в който голямото болшинство български жители желаят неговото унищожаване “, написа Христо Иванов в своето послание.

Лидерът на „ Демократична България “ е безапелационен, че основният прокурор ще опита да влезе в ролята на Робин Худ, ще се бие в гърдите за своята персонална “война с олигархията”, само че за от ден на ден хора е ясно, че това е една неистина. „ Има избран кръг лица във властта и към нея, за които е крещящо явно, че се употребяват с имунитет от наказателно гонене, а държавното обвиняване е превърнато в маша, с която те “удрят” свои съперници или съперници “, счита Христо Иванов.

Масово посрещане за Гешев “

В същото време във фейсбук се появи група, наречена „ Масово посрещане на Гешев„. Те я основана от младежката организация на „ Да, България “ – „ МлаДа България “. Според оповестените планове задачата е протестиращи да се съберат на паркинга пред резиденция „ Бояна “ и да покажат на основния прокрор, че „ настояваме за неговата оставка и за промени в прокуратурата “.

В същото време основният прокурор Иван Гешев взе участие през днешния ден в освещаването на възобновен параклис. За събитието заяви самият той в профила си в Туитър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР