Патриарх Неофит възвести Христовото Възкресение пред патриаршеската катедрала Св. Александър

...
Патриарх Неофит възвести Христовото Възкресение пред патриаршеската катедрала Св. Александър
Коментари Харесай

Неофит възвести Възкресение и благослови българите

Патриарх Неофит възвести Христовото Възкресение пред патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " и насочи благослов: благодатта и мирът на Възкръсналия Христос да бъдат над всички нас.

Преди това от параклиса на Синодалната палата в патриаршеския храм с литийно шествие беше донесен Благодатният огън, който за 15-а поредна година беше пренесен от Божи гроб в Йерусалим от българска църковно-държавна делегация.

Точно в среднощ Светейшият патриарх поздрави с " Христос воскресе " изпълнилия площада пред храма многочислен богомолен народ, прозвучаха евангелието и тропарът за Възкресение, и радостните възгласи: " Христос воскресе - Во истину воскресе! ", съпроводени от тържествения звън на камбаните на катедралата " Св. Александър Невски ". След това патриарх Неофит оправи своето Пасхално одобрение към българския народ. " В този ден на тържеството на живота, насладата ни е цялостна и от нищо немопрачена, тъй като през днешния ден Божието заричане и античните пророчества се сбъдват. Днес ние ликуваме още веднъж и дружно с цялата Света черква и цялото създание пеем победната ария: Христос възкръсна от мъртвите ", сподели българският патриарх.

На празничното свещенодействие за Възкресение Христово участваха президентът Румен Радев, Симеон Сакскобургготски и брачната половинка му Маргарита, шефът на Дирекцията за вероизповеданията Емил Велинов, както и доста вярващи, изпълнили патриаршеската катедрала и отвън нея.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР