Пътнотранспортните произшествия във Варненска област се случват най-често в четвъртък.

...
Пътнотранспортните произшествия във Варненска област се случват най-често в четвъртък.
Коментари Харесай

Катастрофите във Варненско стават най-често в четвъртък

Пътнотранспортните катастрофи във Варненска област се случват най-често в четвъртък. Катастрофите с ранени пък стават най-често в петък. Това сочат данните за пътнотранспортни катастрофи, убитите и ранените по пътищата във Варненско през 2016 година, изнесени от Териториално статистическо бюро-Североизток.

През предходната година в региона са регистрирани 4349 пътнотранспортни катастрофи (ПТП) с съществуване на материални вреди и потърпевши. През годината са настъпили 764 броя тежки катастрофи, при които леко ранени са 752 души, тежко ранени са 216, а убити - 40 души.
Варненец опустоши деца, пресичащи пътя

Август е месецът, в който са станали най-вече ПТП с потърпевши – 97, следван от юли (88) и юни (81). Август е и месецът с най-вече ранени – 144.

По брой пътнотранспортни катастрофи с потърпевши област Варна заема трето място в страната. От участниците в придвижването с максимален дял са ранените водачи на МПС (43.9%), следвани от пасажерите (35.1%), пешеходците (20.9%) и ранените служащи на пътя (0.1%). Произшествията по виновност на водачите в област Варна са 748 броя, като 69% от тях са осъществени с персонален автомобил. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР