В събота, 30 май от 18:00 новият любим градски музикален

...
В събота, 30 май от 18:00 новият любим градски музикален
Коментари Харесай

Хитове от мюзикъли в Арии от Балкона на Театъра във Варна на 30 май

В събота, 30 май от 18:00 новият обичан градски музикален формат на варненци ще ги зарадва с песни и арии от мюзикълите, трансформирали се в емблема на жанра, като „ Фантомът на операта “, „ Зоро “, „ Исус Христос суперзвезда “.

През май варненци се влюбиха в поредицата Арии от Балкона на Държавна опера – Варна, която стана първата стъпка към завръщането на живото другарство с изкуството. След като в навечерието на 24 май артисти и фенове случиха дружно най-българския празник с възрожденски песни, тази събота ТМПЦ – Варна ще предложи една доста друга стратегия.

На 30 май ще прозвучат тотални шлагери от най-популярните мюзикъли на нашето време, основани от титани в жанра като Андрю Лойд Уебър. На балкона на историческата постройка на Театъра с доста въодушевление ще се появят солистите Лилия Илиева, Жана Костова, Калина Жекова, Свилен Николов и Велин Михайлов. На пианото ще приглася маестро Страцимир Павлов, който има основна роля в реализацията на постановките на мюзикъли на варненска сцена.

Ще чуем знакови моменти от покорилите света спектакли на Андрю Лойд Уебър - арията на Кристин от „ Фантомът на операта “ в осъществяването на Лилия Илиева, прословутата ария на Ирод от „ Исус Христос суперзвезда “ в осъществяването на Свилен Николов, песен на Кристин от „ Любовта в никакъв случай не умира “ в осъществяването на Жана Костова, както и ария на Юда от „ Йосиф и фантастичната му пъстра дреха “ в осъществяването на Велин Михайлов. Прочутата песен на Евита от мюзикъла „ Евита “ ще бъде в осъществяване на Калина Жекова.

Всички солисти ще бъдат дружно в най-горещите песни – разпалващата „ Baila me “ на Джипси кингс от мюзикъла „ Зоро “, „ Can you feel the love tonight “ на Елтън Джон от „ Цар Лъв “ и обичаната на няколко генерации ария на мускетарите от „ Тримата мускетари “ на майстора на съветската кино музика и мюзикъл Максим Дунаевски, наследник на огромния композитор Исак Дунаевски.

Станете част от страстта на съботния булеварден концерт, бъдете пред формалния вход на Театъра или гледайте онлайн на Facebook страницата на Държавна опера – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР