Първото нещо, което човек прави, започвайки диета или преминавайки към

...
Първото нещо, което човек прави, започвайки диета или преминавайки към
Коментари Харесай

Кой хляб е полезен?

Първото нещо, което човек прави, започвайки диета или преминавайки към по-здравословен метод на живот, е изключването на тестените произведения от менюто си.

Истината е, че има няколко типа самун, които са доста потребни и здравословни. Така всеки човек може да си набира значими хранителни субстанции, без да гладува.

Хлябът от ленено семе

Той може и да не бъде открит във всички хлебопекарни, само че си заслужава да го потърсите. Това извънредно вкусно тестено произведение е и доста богато на манган, калий и селен. Хлябът от лен съдържа още незаменими мастни киселини, диетични фибри и фитоестрогени. Благодарение на него всеки би могъл да се снабди с съвършена фигура и потребно меню.

 Ръжен самун

Ръжен самун

Ръженият самун също попада в класациите на здравословните храни. Знаем, че той е един от най-разпространените типове самун. Той не съдържа следи от пшеница и по този начин усъвършенства възприятието на дискомфорт и отичане в стомаха. Този самун съдържа 20 % по-малко калории от белия и консумирането му поддържа човек утолен за по-дълго време.

Овесен самун

Овесеният самун е верният избор, в случай че желаете да сведете до най-малко приема на въглехидрати. Те се разграждат постепенно, доставяйки сила за по-дълъг интервал от време.

 Кой самун е потребен?

Езекил самун

А чували ли сте за Езекил самун (Ezekiel)? Той се прави от ечемик, пшеница, леща, фасул, спелта и просо. С високо наличие на протеини и 18 аминокиселини, той е верният избор за един малко по-диетичен и здравословен метод на живот. Благодарение на своя състав Езекил самун усъвършенства смилаемостта и усвояването на погълнатата храна. Той също не съдържа добавки от захари.

Пълнозърнест самун

И в случай че желаете да обогатите и увеличите приема на минерали и витамини, похапвайте повече пълнозърнест самун. Той усъвършенства метаболизма, тъй че контролира равнищата на холестерола и кръвната захар в организма.

Хлябът, подготвен от кафяв ориз, е ужасно допълнение към верния и здравословен темп на индивида. Той дава доста сила и съдържа малко калории и захари.

А за тези, които имат нетърпимост към глутен, консумирайте безглутенов самун, изработен от лимец да вземем за пример.

Много е значимо човек да не изключва всички тестени произведения от менюто си. При предпочитание за понижаване на телесното тегло е значимо да се избират натурални и без консерванти артикули, които ще допринесат за здравословното положение на организма.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР