Първоначалните публични предлагания на борсата в Лондон отчитат най-слабия си

...
Първоначалните публични предлагания на борсата в Лондон отчитат най-слабия си
Коментари Харесай

IPO пазарът в Лондон с най-слабо представяне от финансовата криза насам

Първоначалните обществени предлагания на борсата в Лондон регистрират най-слабия си годишен старт от световната финансова рецесия насам. Нестабилните финансови пазари и ниската възвръщаемост се отразяват отрицателно на апетита на вложителите, написа Bloomberg.

IPO-тата в Обединеното кралство възлизат на към 530 милиона $ тази година, което е най-лошото им първо тримесечие от 2009 година насам.

Само две обществени предлагания са събрали повече от 50 милиона щатски $ през 2022 година на фона на терзанията по отношение на нахлуването на Русия в Украйна, галопиращата инфлация и възходящите лихвени проценти.

Серията от несполучливи борсови дебюти в допълнение утежни обстановката на борсата в Лондон. Книжата на компанията за доставка на храна Deliveroo изгубиха 71% от цената си през първата година след IPO-то. Тези на Alphawave IP Group, Oxford Nanopore Technologies, Petershill Partners и Bridgepoint Group също са "на алено " след листванията си.

"В момента точната цена в очите на пазара явно е прекомерно ниска за хората, които желаят евентуално да продадат висококачествени активи ", разяснява пред Bloomberg Андрю Пек от Investec.

Слабият IPO пазар удря и английските банки. В петък Numis Corp предизвести, че приходите ѝ ще спаднат внезапно спрямо първото тримесечие на 2021 година

Докато норвежката петролна компания Var Energi и италианският производител на микроелектроника Technoprobe реализираха обществените си предлагания на други огромни европейски континентални тържища, Лондон регистрира закъснение на огромните IPO-та, измежду които са тези на адвокатската адвокатска фирма Mischon de Reya и хранителното звено на Olam International.

Няколко английски компании обмислят да излязат на борсата в Съединени американски щати в търсене на по-платежоспособни вложители и по-високи пазарни оценки, като измежду тях е платформата за разплащания Zepz. SoftBank Group пък съобщи, че желае да листне акциите на производителя на чипове Arm на борсата в Ню Йорк.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР