Словашкият премиер Роберт Фицо, който беше прострелян в сряда след

...
Словашкият премиер Роберт Фицо, който беше прострелян в сряда след
Коментари Харесай

Фицо знаел за опита за убийство

Словашкият министър председател Роберт Фицо, който беше прострелян в сряда след съвещание на кабинета в Хандлова, сподели, че е очаквал това принуждение.

Министър-председателят е очаквал директна експанзия против държавни чиновници, за които предизвестил единствено преди месец.

Фицо, който претърпя интервенция в четвъртък вечерта след пет изстрела против него и е в тежко положение, само че без заплаха за живота все още, приказва през април за вероятното ликвидиране на водещи словашки политици.

Той приписа отговорността за атмосферата в обществото на съперниците от опозицията и критиците в самостоятелните медии.

„ Ако атмосферата не беше рискова за цялото общество, това щеше да е смешно - споделя Фицо в обява във Facebook на 10 април, малко след президентските избори.

„ Правителствените политици са жестоко обиждани по улиците и аз единствено очаквам словесните нападки интензивно да се задълбочават, да прераснат в убийството на някой от водещите държавни политици. Не пресилвам даже с милиметър “ - сподели словашкият министър-председател месец преди атентата против него.

В изказването си той загатва имената на най-агресивните против властта медии, които " предизвикват прогресивните гласоподаватели ", т.е. последователите на опозицията, да " бъдат шумни и нападателни ". Особено нападателни били съперниците на проукраинската политика на държавното управление на Фицо. Това стана ясно и от разпита на стрелеца против него - опозиционерът Юрай Синтула, който признал, че стрелял по премиера заради противоречие с политиката му, подкрепяща Киев, написа Телеграф.

Драматичните събития от четвъртък единствено потвърждават правотата в думите на брутално простреляния словашки министър-председател.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР